Tajne iz života popularne glumice: Meril Strip nikada nije htela da se bavi glumom, evo šta je zapravo želela da bude

Marina Đurđević Vesti 07.08.2023 18:20 0

„Mislila sam da sam napravila strašnu grešku i da ne želim više da snimam filmove. Mrzim ovu profesiju"

Meril Strip

Profimedia

Postoji nešto što ne znamo o Meril Stirp, na primer da li ste znali da je htela da studira pravo?


1. Meril Strip joj nije pravo ime

Meril Strip rođena je kao Mari Luis Strip 22. juna 1949. godine  Nju Džersiju. Ime je dobila po svojoj majci i baki i majčinoj najboljoj prijateljici, Luis Bukma. 

2. Želela je da bude advokat

Završila je Vasar Koledž 1971. i prijavila se na pravni fakultet, ali je slučajno prespavala alarm ujutru i tako zakasnila na intervju. Stripova je ovo shvatila kao znak i mislila je da to znači da treba da sledi druge snove. Na kraju je otišla u školu glume na Jejlu. A ostalo je istorija.

 3.Zamalo da odustane od glume, nakon snimljenog prvog filma

Prema knjizi Meril Strip: Anatomija glumca, mala uloga u filmu Julia iz 1977. bila je dovoljno loša da dovede njenu karijeru u pitanje. „Mislila sam da sam napravila strašnu grešku i da ne želim više da snimam filmove. Mrzim ovu profesiju.“

4. Savršen osećaj za druge jezike i akcente

Ako postoji jedna stvar po kojoj je  postala poznata, to je koliko tačno može da pokupi različite akcente. Od uloge Margaret Tačer u Gvozdenoj dami do Džulija Čajld, savršeno je kopirala njihov govor. A njen osećaj za jezik bio je u stanju da prevari čak i one kojima je taj jezik maternji.

Pre nego što je uopšte započela svoju kultnu ulogu u Sophie’s Choice, Meril Strip je nedeljama učila poljski nekoliko sati dnevno. Kasnije je takođe tečno govorila poljski s nemačkim akcentom. Njena posvećenost se isplatila jer joj je nastup u Sophie’s Choice doneo Oskara. I postao jedan od najupečatljivijih trenutaka u njenoj karijeri.

5. Rekorederka po broju nominacija za Oskara

Meril Strip je glumica sa najviše nominacija za Oskara svih vremena: ima 21 nominaciju, tako da se naš kažiprst može prilično umoriti kada se krećemo po hit listi.

Manje poznata činjenica je da je svog prvog Oskara ostavila u toaletu. Ovu nagradu dobila je za sporednu ulogu u filmu Kramer vs. Kramer iz 1979. godine, a zatim je, prema IMDb-u, zaboravila svog zlatnog čoveka u  toaletu tokom gala večere.

Komentari (0)
Loading