Bila je najlepša glumica na svetu: Muža je volela više od života, on je varao na svakom koraku, a ni danas se ne zna da li je on ubio

Jelena Vukelić Vesti 20.07.2023 18:54 0

Bila je jedna od najtalentovanijih glumica svoje generacije pa je zahvaljujući talentu čak tri puta bila nominovana za nagradu Oskar. Nažalost, prerana i nikada razrešena smrt stavila je veo misterije na njen život, uz govorkanja i optužbe zbog ljubavnih afera, razvoda, alkoholizma, ali i nagađanja da je pokušala da počini samoubistvo

Natali Vud

Tanjug

Na današnji dan rođena je glumačka diva Natali Vud, a pravo ime joj je bilo Natalia Nikolajevna Zaharenko. Umrla je s 42 godine, a njena smrt i danas je povod brojnim spekulacijama i teorijama zavere.

Proslavila se ulogom u Buntovniku bez razloga, a briljirala je u filmovima Čudo u 34. ulici, Priča sa zapadne strane i Tragači. Imala je buran ljubavni život, a njenu najveću ljubav, glumca Roberta Wagnera mnogi smatraju njenim ubicom, iako ništa nije dokazano. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Wood (@nataliewood)

 

Njen otac Nikolaj Stepanovič Zakharenko bio je radnik i stolar, dok je majka Maria Stepanovna sanjala o tome da postane glumica. Pre nego što se je rodila Natali, gatara joj je prorekla kako će njena druga ćerka postati slavna glumica, a Maria Stepanovna za to se pripremala i pre nego što je rodila Natali.

U međuvremenu ih je otac napustio pa su ona i njena mlađa sestra Lana nastavile da žive s majkom koja se svim silama trudila da ostvari ono što joj je prorekla gatara. Iz tog razloga majka i ćerke preselile su u Los Anđeles, a sa samo četiri godine Natalia Nikolaevna Zakharenko, kojoj je majka promenila ime u amerikanizovanu verziju Natali Vud, počela je da glumi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Wood (@nataliewood)

Uloga ratnog siročeta u filmu "Tomorrow is Forever" za nju je bila još jedna prekretnica jer zbog mnogobrojnih scena koje je morala da snimi suze su joj jednostavno presušile. Kako bi rasplakala ćerku pred kamerama, Maria Stepanovna je ispred nje je rastrgla leptira na delove.

Maria Stepanovna smatrala se "vlasnicom" ćerki, zato je rasterala sve moguće agente i menadžere i nastavila sama da upravlja njenom karijerom. Uprkos velikoj poslušnosti i poštovanju, Natali se pobunila nakon što joj je počela uticati i na privatni život. Njena majka išla je toliko daleko da je raskinula njenu prvu ozbiljnu ljubavnu vezu u srednjoj školi, ali, s druge strane, nije joj ni najmanje smetalo to što su se njenoj maloletnoj ćerki nabacivale filmske glavešine.

Ljubav sa Vagnerom

Natali je navodno još kao desetogodišnjakinja rekla da će se udati za osam godina starijeg glumca, a on je primetio dok je kao tinejdžerka snimala Buntovnika bez razloga. Kad je imala 18 godina, započeli su svoju vezu, godinu dana kasnije se venčali, a još jednu kasnije se razveli.

Natali se nakon toga udala za britanskog producenta Richarda Gregsona s kojim je dobila kćer Natašu. On je navodno varao sa sekretaricom, pa se i taj taj brak brzo završio. Nakon razvoda Wood se vratila Wagneru, 1972. su se venčali, a 1974. dobili su ćerku Courtney Wagner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Wood (@nataliewood)

Njihov je brak bio vrlo buran, pričalo se da je vara na svakom koraku, ali ostali su zajedno sve do njene smrti, 1981. godine. Postala je zavisna od alkohola, a navodno je doživela i psihički slom zbog stalnog zadiranja javnosti u njen privatni život. Snimajući film Brainstorm 1981., zbližila se s kolegom glumcem Christopherom Walkenom, prijateljem svog muža.

Pre 40 godina njeno beživotno telo je pronađeno kako pluta u blizini kalifornijskog ostrva Santa Katalina. Veče pre nego što je pronađena mrtva provela je u društvu Wagnera i Walkena, večerajući i pijući na jahti usidrenoj u uvali. Njena smrt je tad proglašena nesrećnim slučajem, ali 30 godina kasnije istraga je ponovno otvorena.

Tad se javila Marilyn Wayne, koja je navodno čula kako se Wood dere pre smrti. "Prozor na mojoj kabini bio je otvoren. Probudio me ženski glas koji je vikao upomoć, probudio je mog dečka Johna i mene: 'Pomozite mi, molim vas, neko neka mi pomogne, davim se.' Čuli smo to nekoliko puta", rekla je Marilyn u izjavi koju je dala policiji.

Walken nikad nije javno progovorio o toj noći, a Wagner je nakon Nataliene smrti preuzeo brigu i o Nataši  koju je dobila u braku s Gregsonom. 

Njena sestra nedavno je u svojim memoarima iznela teške optužbe na račun glumačke legende Kirka Douglasa, potvrdivši time jednu od najstarijih holivudskih glasina. Naime, prema njenoj knjizi, njihova majka odbacila je tada 16-godišnju Natalie do dvorca Marmont kako bi se upoznala i susrela s Kirkom. Kada se Natali vratila sa zabave, bila je raščupana i uznemirena. Natalie se tek kasnije poverila svojoj sestri otkrivši kako ju je Kirk seksualno zlostavljao.

 

Komentari (0)
Loading