Đokovići otkrili koji im je predmet najvredniji u domu: Evo i kako su uredili sobu za Stefana i Taru

Vesti 18.07.2023 17:55 0

Novak i Jelena Đoković ističu znanje kao najvažniji životni cilj, stavljanjem obrazovanja iznad svega

Porodica Đoković

Printscreen

Materijalne stvari nisu u centru njihove pažnje, jer im je prioritet da i svoju decu nauče istoj vrednosti. Njihova posvećenost obrazovanju je neupitna, kako na ličnom primeru, tako i kroz vaspitanje svojih naslednika.

Iako na teniskom terenu Novak Đoković beleži istorijske uspehe, van njega njegova najveća pobeda je srećan i izbalansiran porodični život sa suprugom Jelenom i njihovo dvoje dece. Njihov sin Stefan i ćerka Tara su centar njihovog sveta, i uvek se trude da provode svaki slobodan trenutak zajedno kao porodica.

Svestrano obrazovanje i moralne vrednosti su prioritet za Đokoviće, što je bio ključan faktor u donošenju odluke da se presele iz Monaka nazad u Srbiju. Zemlja porekla je postala dom jer žele da svoju decu odgajaju u srpskoj sredini, da osete i razumeju svoje korene, tradiciju i kulturu. Kada je Stefan krenuo u školu, shvatili su da je sada pravi trenutak za tu promenu, kako bi imali priliku da zajedno prožive sve faze školovanja i podrže svoje naslednike u svakom koraku njihovog razvoja.

 

 

Kroz svoj primer, Novak i Jelena žele da inspirišu druge roditelje da stave znanje i obrazovanje u prvi plan u vaspitanju svoje dece. Njihova posvećenost porodici i obrazovanju je primer koji nam pokazuje kako je moguće uspešno balansirati sportske uspehe s porodičnim vrednostima, stvarajući snažan temelj za svoju decu i buduće generacije.

- Novak i ja smo dosta slični, ali i dosta različiti kada je vaspitavanje dece u pitanju, ali razgovorom dosta toga rešavamo. Verujem da nam je mnogo lakše jer počinjemo od istih vrednosti, i zahvalna sam na tome. Mi smo počeli da se zabavljamo kao klinci i zajedno smo rasli, pa smo se uporedo nekako oblikovali što nam je sada olakšalo roditeljstvo - rekla je Jelena jednom prilikom, a prenosi Stil Kurir.

 

 

Novak i Jelena Đoković posvećeno se trude da svoju decu nauče važnim životnim vrednostima kroz igru, a naglasak stavljaju na to da njihovi naslednici izrastu u dobre i mudre ljude sa širokim vidicima. Kako bi ostvarili ove ciljeve, pažljivo su sredili dečiju sobu svojih mališana, prepoznajući važnost okoline u kojoj deca provode najviše vremena.

Njihov stan odiše minimalističkim stilom, sa svetlim bojama koje pružaju osećaj prostranstva i spokoja. Drvo, kao prirodan materijal, dominira u uređenju enterijera, unoseći toplinu i prirodni osećaj u prostor. Na policama se nalazi obilje knjiga, koje Đokovići smatraju najvrednijim predmetima u svakom domu, jer znaju koliko je znanje dragoceno za razvoj svakog deteta. Deca Novaka i Jelene imaju mnogo interesantnog i edukativnog materijala za učenje, što im omogućava da radoznalo istražuju svet oko sebe.

 

 

Jelena je sa pažnjom i brižljivošću odabrala svetao i mekan tepih za dečiju sobu pre nekoliko godina, a na njemu je postavila stazicu idealnu za igru autićima. Svesni činjenice da deca najviše vremena provode igrajući se na podu, posebnu pažnju posvećuju ovom delu prostora. Igračke koje stimulišu razmišljanje, logičko rešavanje problema i učenje u opuštenoj i zabavnoj atmosferi su svuda unaokolo, čineći njihov dom pravim centrom zabave i učenja.

Novak i Jelena shvataju koliko je njihova uloga kao roditelja važna i kako mališani pažljivo oponašaju sve što rade. Stoga se trude biti primer svojoj deci, izbegavajući da čine ono što ne bi želeli da njihova deca rade u budućnosti. Njihov predan odnos prema obrazovanju i vrednostima, isprepleten sa ljubavlju i podrškom, pruža deci stabilan oslonac za rast i razvoj u sigurnom i podsticajnom okruženju.

 

 

- Znam samo da moram dosta sebe da dovedem u red pre nego što bilo šta uradim, kažem ili posavetujem svoju decu. Govorim deci šta ne treba da rade i u stvari ja to ne smem da radim, jer naša dela govore više od reči. Kada sam se bavila tehnologijom u kući, ja sam se toliko podesila, da televizor uopšte ne palim osim kad Novak igra tenis - zaključila je Jelena.

Komentari (0)
Loading