Od Seksa ni traga, od Grada ni glasa: Odgledala sam nastavak serije "Seks i grad" da vi ne biste morali da se mučite

Jelena Vukelić Vesti 14.07.2023 20:30 0

Da, ja sam veliki fan serije Seks i grad i zato mi toliko teško pada što nova sezona ove kultne serije izgleda kao da je ispala iz košmara nekog obožavatelja koji je odlučio da napiše svoju verziju nastavka

Seks i grad

Printscreen/Youtube

Sećam se kako sam s nestrpljenjem čekala svaku novu epizodu Keri i ekipe koje haraju Njujorkom u fenomenalnim modnim kombinacijama i još fenomenalnijim cipelama i sa drugaricama pretresala svaku njihovu dramu. Koliko su me samo raspamećivali Mirandin sarkazam, neodoljiva lakoća postojanja preslatke Šarlot, ludačke avanture vatrene Samante i britko pero Keri Bredšo. Da, i moje drugarice i ja smo delile uloge i svađale se ko bi od nas četiri mogao da bude ko. Ja sam nekako uvek levitirala između Keri i Mirande, a potajno želela da budem Samanta i nekako baš bila ponosna na to. 

Da, verujem da vam je sada jasno koliki sam fan ove serije, zato mi je nastavak, tj.  prva sezona "I tek tako", a ubrzo i druga, slomio srce. 

Seks i grad

Profimedia

 

 

Zašto?

Moj utisak je da od samog početka serija tone sve dublje u ambis besmislenih zapleta i smešnih situacija koje deluju kao loša parodija onoga što sam nekada ritualno gledala.

Rečju, od Grada ni traga, od Seksa ni glasa. Umesto da me drži prikovanim za ekran, imala sam osećaj da me serija maltretira scenama koje kao da su izvađene iz nekog jeftinog horor filma smeštenog u svet mode i glamura.

Glavne junakinje, Keri, Šarolot i Miranda, su kao karikature sebe samih. Njihove dijaloge kao da je pisao scenarista amater koji je previše vremena proveo pišući loše ljubavne pesme. Pokušaji da se bave ozbiljnim temama, kao što su rodna ravnopravnost i rasizam, padaju na loše pripremljeno tlo. Umesto da pruže dublji uvid i razumevanje, junakinje izgovaraju šuplje fraze koje izazivaju samo nelagodu. Da, baš krindž. 

Što se tiče Keri Bredšo, reći ću samo da sam imala utisak da umesto nje gledam njenu davno izgubljenu sestru bliznakinju koju smo do sada ignorisali. 

seks i grad

Profimedia

 

 

Šarlot Jork je Šarlot Jork na aparatima. Ona bukvalno jedva govori od filera u ustima.

Miranda je shvatila da je gej i nekako mi je najviše ona ostala ona stara. I dalje je sarkastična, ali prosto, to više nije to. Kao da je na silu. 

Samante nema i to se baš oseća. Tu rupu pokušali su da popune Če, Lisa, Sima i Naja. I nije im uspelo.

Samanta

Printscreen/Youtube

 

 

E sad, to što nema Samante, ne znači da nema seksa. Ali ali ovog puta bez humora i poente na kraju.

Neću mnogo da spojlujem svima koji niste gledali, ali umesto da nas nasmeje i zabavi, serija nas ostavlja da se pitamo šta se zapravo dešava i zašto trošimo svoje dragoceno vreme na gledanje. Ako vam je potrebna doza dosade u vašem životu, ova sezona je upravo ono što vam treba.

Jer što je rekao još jedan fan, ali mnogo veći od mene “Ova serija treba da se završi jednom zauvek. Ona ne stari kao vino, ona je više mleko koje se ukiselilo”.

 

Anketa

Da li vam se dopada nastavak serije "Seks i grad"

Komentari (0)
Loading