Holivud drma najveća kriza u poslednjih 40 godina: Vođa pobune dadilja nezaboravnog glasa

Olja Jelić Vesti 14.07.2023 13:34 0

Štrajk je zaustavio Holivud, a predvodi ga glumica Fren Drešer

Fren Drešer

Foto: AP

Udruženje filmskih glumaca sa sedištem u Los Anđelesu zvanično je stupilo u štrajk, označavajući početak najvećeg "gašenja" koje je Holivud video u poslednjih 40 godina.

Preko 160 hiljada glumaca pridružilo se scenaristima koji su obustavili posao u maju, a štrajk je protiv studija "Dizni", "Soni", "Univerzal", "Paramaut", ali i "Netfliks", "Amazon".

Na čelu sindikata je nezaboravna Fren Drešer, predsednica SAG-AFTRA koja je jasno rekla da su ponude menadžmenta studija "uvredljive i nepoštene": "Šokirana sam načinom na koji nas ljudi sa kojima smo poslovali tretiraju!", izjavila je Fren Drešer na konferenciji za novinare u četvrtak u Los Anđelesu.

Fran Drešer

Foto: AP

 

 

Fren Drešer se proslavila ulogom u seriji "Dadilja", gde se isticao njen govor, ali i zanimljivi autfiti koji su postali njen zaštitni znak.

Nekoliko godina pre početka emitovanja serije Fren je silovana i to pred svojim mužem.

Uz stravičan čin, nije izostala ni pretnja oružjem napadača, a godine su bile potrebne da se oporavi.

2000. godine dijagnostikovan joj je rak grlića materice: "Godinama sam izbegavala da se suočim sa svojim bolom i silovanjem. I zbog toga sam završila sa rakom. To se na kraju završilo nekako poetski pošto se telo slomilo i razvilo bolest", kazala je.

 

 

Bila je u braku s Piterom Markom Džejkobsonom, autorom "Dadilje", koji je nakon razvoda objavio da je homoseksualac.

 

Komentari (0)
Loading