Supermodeli devedesetih dobile su dostojne naslednice: Njihove ćerke nasledile su lepotu od majki, vladaju svetskim modnim pistama

Olja Jelić Vesti 23.06.2023 13:24 0

Supermodeli su vedrili i oblačili svetskom scenom od kraja sedamdesetih, pa sve do početka novog milenijuma, a ove lepotice postale su prave pop ikone, bez kojih nijedan važan događaj nije mogao da prođe.

Kejt Mos, Sindi Kraford

Profimedia

Kejt Mos, Sindi Kraford, Hajdi Klum, Jolanda Hadid, Vanesa Paradi samo su neka od dobro poznatih imena iz sveta modne industrije.

One su dobile dostojne naslednice u vodu svojih ćerki, koje nižu uspehe.

Kejt Mos i Lajla Grejs Mos Hek

Lajla Grejs Mos Hek je ćerka jedne od najslavnijih manekenki, Kejt Mos, i osnivača medijske kuće „Dazed Media“, Džefersona Heka. Iako je još mlada, Lajla je već odradila niz visokoprofilnih manekenskih kampanja za brendove kao što su „Mark Džejkobs“, „Šanel“ i „Miu Miu“, a pojavila se i na naslovnoj strani očevog časopisa „Dazed“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lila Grace (@lilamoss)

 

Takođe je sa majkom prošetala na modnoj reviji „Fendi“ tokom Nedelje visoke mode u Parizu, a danas je zaštitno lice Kelvin Klajna.

Sindi Kraford i Kaja Gerber

Sindi Kraford je živa legenda modne industrije. Proslavila se radeći komercijalne poslove, među kojima je najpoznatija njena kultna „Diet Pepsi“ reklama, a takođe je bila zaštitno lice za Versaće. Tokom 80-ih i 90-ih svrstavali su je u „velikih pet“ supermodela, zajedno sa Naomi Kembel, Lindom Evanđelistom, Klaudijom Šifer, Kristi Tarlington i kasnije Stefani Sejmur.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

Njena kćerka Kaja Gerber nasledila je majčine gene, pa mnogi tvrde da izgledaju kao bliznakinje. Kaja je takođe sarađivala sa brojnim brendovima kao što su „Kelvin Klajn“, „Mark Džejkobs“, „Sen Loran“ i „Versaće“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

U januaru 2018. godine Kajin brat, Presli Gerber, pridružio joj se kao lice globalne reklamne kampanje Kelvin Klajn farmerica, a potom je iste godine prošetao pistom ne Nedelji muške mode u Parizu.

Hajdi Klum i Leni Klum

Nemačka manekenka i voditeljka „Project Runway-a“, Hajdi Klum poznata je po svojim plavim kovrdžama i licu supermodela, koje je „prenela“ na svoju 18-godišnju kćerku Leni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leni Olumi Klum (@leniklum)

 

Leni je u januaru 2021. godine debitovala na modnoj pisti, tako što je otvorila Berlinsku nedelju mode, samo mesec dana nakon što se sa majkom pojavila na naslovnoj strani nemačkog „Voga“. U međuvremenu je postala zaštitno lice mnogih brendova, a sa majkom je u najnovijoj kampanji, krajem prošle godine, pozirala u donjem rublju za „Intimisimi“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leni Olumi Klum (@leniklum)

 

Jolanda Hadid, Bela Hadid i  Điđi Hadid

Jolanda Hadid započela je svoju karijeru kao mlada manekenka, nakon što je otišla iz Holandije u Njujork. Potom se udala za Mohameda Hadida, a kasnije i za Dejvida Fostera. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Njene kćerke, Điđi i Bela, koje su potpisale ugovor s „IMG Models-om“, danas su jedne od najpoznatijih i najtraženijih manekenki na svetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Inače, Bela je 2019. godine proglašena za najlepšu ženu na svetu. Mere njenog lica 94.35 odsto odgovaraju „zlatnom rezu“, meri koja predstavlja fizičko savršenstvo. Magazin „GQ“ takođe ju je proglasio ženom sa najviše stila.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading