Adel javno govorila o onome čega se mnogi stide: Zapatila ozbiljnu gljivičnu infekciju, a uzrok svemu je znojenje

Olja Jelić Vesti 21.06.2023 12:20 0

Pevačica Adel govorila je bez dlake na jeziku o gljivičnoj infekciji koju je dobila zbog obilnog znojenja na sceni.

Adel

Printscreen/Instagram

Ako ste uspešna pevačica i nastupate svako veče, kao što je to slučaj sa Adel, nije glas jedino što može da vam strada. Bitanska muzička diva je otkrila kako je u las Vegasu zaradila teško gljivično oboljenje i to zbog - nećete verovati - odeće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele)

 

Pop pevačica je izjavila da je u najluksuznijem hotelu u Vegasu - Cezarovoj palati, zakačila jezivu gljivičnu infekciju i to zbog znoja. Pevačica moćnog glasa je svaku noć bila izložena jakim reflektorima pod kojima se konstantno znojila. I sve bi bilo u redu da na sebi nije imala sintetičku odeću, odnosno od spandeksa, koja ne da se nije osušila od te količline vode koju je izbacila iz sebe, već je ostala natopljena. Spandeks je inače tkanina koja ima ulogu steznika, pa nije iznenađenje što je Adel nosi svake večeri kad nastupa, kako bi izgledala što vitkije i doteranije. Negativna strana ovog materijala jeste što kad je mokar, jako sporo se suši, a što je pogodovalo bakterijama i gljivicama da se još više razmnože...

"Kada nastupam nosim spandeks, ali mnogo se znojim i ta voda ne ide nikuda već ostaje zarobljena na meni. Tako da se u suštini konstantno kupam u svom znoju", objasnila je pevačica i dodala da joj je doktor dijagnostikovao infekciju po nazivu "tinea cruris".

Adel

Shutterstock

 

"Tinea cruris" je gljivična infekcija na koži koja se javlja na toplim, vlažnim mestima, često u predelima prepona, zadnjice i unutrašnje strane butina, navode stručnjaci Klinike Mejo. Stanje je uobičajeno kod sportista i ljudi koji se mnogo znoje.

"Tako da izgleda kao da sam sportista", duhovito je zaključila pevačica.

Ovo nije prvi put da Adel javno govori o svojim zdravstvenim problemima. U februaru je ispričala kako se skoro dve decenije borila sa bolovima u leđima i otkrila je publici da je nastupala sa "dezintegrisanim" diskom u kičmi.

"Da li još neko u mojim godinama ima loša kolena? Imam težak išijas u levoj nozi i moj L5 disk više nije na svom mestu. Izlizao se”, rekla je tom prilikom Adel.

 

 

Komentari (0)
Loading