Mirijam Margolis smo zavoleli u "Hari Poteru", a ona je imala interesantan životni put: 54 godine voli istu ženu, misli da je ta ljubav ubila njenu majku

Olja Jelić Vesti 17.06.2023 20:13 0

Šarmantna glumica koju ćemo uskoro gledati u jednom srpskom filmu obnažena je pozirala za Vogue i iskreno pričala o svom zanimljivom životu koji je obeležila hrabrost

Mirijam Margolis

Profimedia

Britanska glumica Mirijam Margolis široj javnosti je najpoznatija kao profesorka herbologije Pomona Spraut u serijalu o "Hariju Poteru", ali iza sebe ima višedecenijsku karijeru i brojne velike uloge.

Jedna je od najšarmantnijih svetskih glumica i žena koja je uvek spremna za šalu, ali i otvoren razgovor, a uskoro ćemo je gledati i u filmu "Pored tebe", režisera Stevana Filipovića, u kom će igrati jugonostalgičarku Veru iz Mančestera.

 

 

Mirijam Margolis privatno je još harizmatičnija nego njeni upečatljivi likovi na velikom platnu, a malo je poznato da je reč o vrlo hrabroj ženi. Neke od pojedinosti o svom životu ona je ispričala u intervjuu za julsko prajd izdanje magazina Vogue, za koji se, inače, fotografisala obnažena.

Rođena je u Oksfordu 1941. godine, kao jedinica u škotsko-engleskoj porodici, dok njeni preci potiču i iz Belorusije i Poljske.

Prvu veliku ulogu imala je u filmu "Stand Up, Virgin Soldiers" (1977). Potom se osamdesetih proslavila igrajući u "Crnoj Guji" pored Rouana Atkinsona, a to joj je otvorilo vrata za nove prilike i uloge.

Što se tiče njenog privatnog života, Mirijam Margolis je deklarisana lezbejka, a malo je poznato da je "izašla iz ormana" vrlo mlada i u vreme kada nije mnogo ljudi imalo smelosti za to. Roditeljima je saopštila da je muškarci ne privlače još davne 1967. godine, dok je homoseksualnost bila ilegalna u Velikoj Britaniji. Nije imala mnogo ljubavi, a pre nekoliko dana je istakla da "kvalitet stavlja ispred kvantiteta".

 

 

Ona je u skladnoj vezi već 54 godine, a žena njenog života je Heder Saterlend (80), australijska istoričarka i nekadašnja profesorka Univerziteta u Amsterdamu. Srele su se još davne 1967. godine, dok je Mirijam snimala jednu radijsku dramu za BBC.

Čim se zaljubila u Heder, Mirijam je saopštila roditeljima istinu o sebi, a oni su to loše prihvatili, pa je njena majka doživela šlog nekoliko dana kasnije, a potom još jedan posle nekoliko meseci. Preminula je 1974, nakon što je godinama bila slabog zdravlja.

– Uvek sam verovala da je to što sam se autovala nekako to izazvalo – priznala je glumica u svojoj biografiji. – To je bilo strašno vreme i bila sam vrlo nesrećna. Znala sam da ne mogu da promenim to ko sam, ali nije trebalo da im kažem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @deutzt_art

 

Kako je više puta pokazala, sa Heder se oseća kao najsrećnija žena na svetu, a veruje da je tajna njihove ljubavi i duge veze to što jedna drugoj daju slobodu.

– Mogle smo da vodimo svoje živote ne ugrožavajući jedna drugu – objasnila je za "Vogue" glumica. – Nisam želela da se ona odrekne bilo čega. I nisam htela da se ja odričem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @laannaconte

 

 

Njihova ljubav je mnogima primer skladne zajednice, a glumica se nedavno osvrnula to što Heder i ona nisu postale majke.

– Ne volim decu. Ne želim da budem s decom. Želim im sve najbolje, zaista je tako. Ubila bih svakoga ko naudi detetu. Ali ne želim ih u svojoj blizini – priznala je Mirijam.

 

Komentari (0)
Loading