Ona je najbogatija glumica na svetu: Milione nije zaradila od glume, nego od posla kome su se svi smejali

Olja Jelić Vesti 02.06.2023 18:36 0

Magazin "Forbes" objavio je listu najbogatijih žena u Americi. Oskarovka Riz Viterspun zauzela je 59. mesto.

Riz Viterspun

Shutterstock

Riz Viterspun službeno je postala najbogatija glumica na svetu prema magazinu "Forbes" i njeno bogatstvo se procenjuje na 440 miliona dolara. Oskarovka pored glumačke karijere pokrenula je producentsku kuću "Hello Sunshine" koja otkupljuje prava za filmsku i televizijsku adaptaciju popularnih romana. Njen posao stoji iza popularnih naslova kao što su 'Gone Girl', 'Big Little Lies', 'Daisy & The Six' i 'Little Fires Everywhere'.

 

 

Riz je pokrenula sopstveni posao jer je bila nezadovoljna ulogama koje su joj se nudile. Ujedno ovo je bio način da podrži kolege i glumice koje su želele drugačije likove da glume u filmovima i serijama. Kako je rekla, na početku su joj se svi smejali, ali na kraju napravila je imperiju. Pre dve godine prodala je "Hello Sunshine" medijskoj kompaniji koju podržava za 900 miliona dolara. Danas poseduje 18 odsto udela u u kompaniji.

Ona je i osnivač kluba čitalaca "Reese's Book Club". Dobila je 1.2 mliona dolara za glavnu ulogu i produkciju serije 'The Morning Showa' koja je dostupna na striming servisu Apple TV-u+.

 

 

Dok joj sa poslovne strane cvetaju ruže, privatno nije imala toliko sreće. Početkom godine objavljeno je da se posle 11 godina braka razvodi od supruga Džima Tota.

Ovo nije prvi bračni brodolom glumice najpoznatije po ulozi u filmu 'Pravna plavuša'. Prvog supruga Rajana Filipea upoznala je na proslavi 21. rođendana.

Venčali su se 1999. i dobili ćerku i sina. Par je 2006. podneo zahtev za razvod i ubrzo su počela šuškanja da je varao Riz s kolegicom iz filma 'Stop-Loss' Abi Korniš.

Riz je posle Rajana pronašla sreću s lovcem na talente Džimom Totom (51) sa kojim je 2012. dobila sina. Supružnici su se upoznali na zabavi u 2010. ubrzo posle razvoda sa bivšim mužem.

 

 

Džim Tut i Riz započeli su vezu 2010., a venčali su se 2011. godine. Godinu dana kasnije, dobili su sina Teneseja Tuta.

Komentari (0)
Loading