Ovo venčanje je ceo SVET čekao da vidi: Jedan od najbogatijih ljudi ženi SINA, a svi gledaju u mladinu venčanicu

Vesti 01.06.2023 18:58 0

Luksuzno venčanje privuklo je pažnju celog sveta, a održano je u bašti kraljevske palate u Amanu na istom mestu gde su se venčali mladoženjin otac i deda

youtube

Printscreen/Youtube

Danas je održano raskošno venčanje jordanskog prestolonaslednika, princa Huseina (28), i Radžve Kaled bin Seif (29), u predivnoj bašti palate Zahran u Amanu, Jordan. Princ Husein, kao najstariji sin kralja Abdulaha II i kraljice Ranije, našao je svoju srodnu dušu u Radžvi, koja je već osvojila srce kraljice i uspostavila blizak odnos s porodicom, a danas su svi komentarisali da je na venčanju izgledala zanosno.

Sama ceremonija je bila impresivna, s prisustvom 140 odabranih gostiju na istom mjestu gdje su se nekad vjenčali Huseinov otac i deda. Na svečanom prijemu očekuje se ukupno 1.700 zvanica, kojima je pripremljeno tradicionalno jordansko jelo - jagnjetina kuvana u sosu od jogurta. Taj specijalitet biće podeljen na svečanoj večeri za više od 4.000 Jordanaca.

 

 

Vilijam i Kejt na venčanju

Na svadbi su bili prisutni brojni visoki državni zvaničnici i predstavnici kraljevskih porodica, ali među njima je posebno privukla pažnju britanska kraljevska porodica. Princ Vilijam, britanski prestolonaslednik, i njegova supruga Kejt Midlton su stigli na venčanje i bili su u centru pažnje. Kejt je izgledala predivno u raskošnoj haljini boje pudera i srdačno se pozdravila s kraljicom i kraljem.

Priča se da je Kejt uspostavila blizak odnos s kraljicom Ranijom, suprugom jordanskog kralja, dok je Vilijam već ranije bio u prijateljskim odnosima s princem Huseinom, prestolonaslednikom Jordana. Njihovo prijateljstvo datira još iz prošle godine kada je princ Vilijam posetio Bliski istok, a jordanski princ ga je srdačno ugostio u svojoj palati.

Ovaj susret između britanske kraljevske porodice i jordanskog prestolonaslednika ima važnost i simboličko značenje, jer dodatno jača veze između dve kraljevske porodice i produbljuje međunarodne odnose. Njihovo prisustvo na venčanju svakako je dodalo poseban sjaj ovom važnom događaju.

Kraljica Ranija, koja je poznata po besprekornom stilu, za venčanje svog sina odabrala je dugačku sivu haljinu ukrašenu raskošnom čipkom na leđima i rukavima koji ističu njenu vitku figuru, dok je kralj Abdulah nosio elegantno sivo odelo.

 

https://najzena.alo.rs/poznati/vesti/48829/kraljica-ranija-je-najnovijim-izdanjem-pokazala-zasto-je-modna-ikona/vest

 


Radžva je po zanimanju arhitekta. Rođena je u Saudijskoj Arabiji, a diplomirala je na Univerzitetu Sirakuza u Njujorku. Nakon toga je radila u arhitektonskoj firmi u Los Anđelesu. Njen otac je osnivač jedne od najvećih inženjerskih firmi u Saudijskoj Arabiji, dok je njena majka rođaka saudijskog kralja Salmana.

Da bi bila sa Huseinom, preselila se u Aman. Husein je najstarije od četvoro dece kralja Abdulaha II i kraljice Ranije. Diplomirao je na prestižnom univerzitetu Džordžtaun u Vašingtonu i služio u jordanskim oružanim snagama. U istoriju je ušao kao najmlađi predsedavajući Saveta bezbednosti UN 2015. godine, kada je imao samo 20 godina. .

 

Komentari (0)
Loading