Sa SEDAM godina je počela da pije, sa 12 koristila KOKAIN, a sa 14 pokušala samoubistvo: Težak životni put holivudske glumice

Vesti 28.05.2023 18:10 0

Glumica Dru Barimor prešla je put od problematične tinejdžerke koja se sa devet godina prvi put napila i pokušala samoubistvo do jedne od najvoljenijih holivudskih glumica i majke dvoje dece

Sa SEDAM godina je počela da pije, sa 12 koristila KOKAIN, a sa 14 pokušala samoubistvo: Težak životni put holivudske glumice

Foto: AP

Svako ko je upoznat sa pričom američke glumice, producentkinje i rediteljke Dru Barimor može bez problema da pomisli da izgleda kao da je proživela dva života.

U prvom je bila tragična filmska zvezda iz 1990-ih koje je veoma rano ušla u Holivud i koja je već sa 13 godina bila dva puta na odvikavanju od droge i alkohola. 

U drugom životu, Dru Barimor je majka dvoje dece, autorka, producentkinja koja pozajmljuje glas liku u seriji "Famiy Guy".

Dru Barimor je rođena u porodici u kojoj su tri bile tri generacije glumaca, ali i alkoholičara. 

 

 

Debitovala je u filmu "Koreni priviđenja" kada je imala pet, a sa sedam godina se pojavila u filmu Stivena Spilberga "E.T. vanzemaljac i postala je prava holivudska filmska zvezda.

Iste godine je postala najmlađi voditelj poznate televizijske emisije "Saturday Night Live".

Kako je godinama kasnije otkrila, glumica je već sa sedam godina preko sladoleda sipala alkohol, a prvi put se napila sa samo devet godina na rođendanskoj zabavi Roba Loua.

Pojavila se u trileru "Potpaljivačica" iz 1984. godine, a za ulogu u filmu "Irreconcilable Differences" bila je nominovana za Zlatni globus za sporednu ulogu.

 

 

Sa 12 godina koristila kokain, sa 14 presekla sebi vene

Kako je Dru Barimor ispričala u intervjuu za "Guardian", njen otac, glumac Džon Dru Barimor je bio "nasilni alkoholičar", a njena majka Džejd nije imala dovoljno razumevanja za "roditeljsku odgovornost".

Njeni roditelji su se razveli kada je imala devet godina, a ona je ostala uz mamu. Međutim, već se u tom periodu upoznala sa poznatim klubom "Studio 54" i sa svojom majkom i njenim prijateljima se družila nekoliko puta nedeljno. 

Godinu i po kasnije sedeći na zadnjem sedištu automobila sa majkom i njenim prijateljem pušila je prvi džoint.

Kako je Dru Barimor napisala u svojoj biografiji "Izgubljena mala devojčica" iz 1990. godine, sa 12 godina je već koristila kokain, a do 13. godine je već dva puta morala da potraži lečenje od droge i alkohola, od toga drugi put u psihijatrijsku bolnicu. Kada je izašla iz bolnice, prerezala je vene i ponovo završila na hospitalizaciji. Sa 14 godina se zakonski odvojila od svojih roditelja, a njen odnos sa roditeljima je ostao uvek komplikovan. 

 

https://pin.it/7Fll4bP

 

Dru Barimor se sa ocem povezala u poznim godinama i bila je uz njega dok je bio bolestan od raka sve dok nije umro 2004. godine.

Da se vratimo,malo na njen profesionalni život.

Tokom 1990-ih godina je glumila u filmovima se težom tematikom i pojavila se u ostvarenjima "Posion Ivy", Guncrazy" i "The Amy Fisher Story" i "Vrisak". Do 1995. godine, njena karijera je promenila pravac otvaranjem sopstvene produkcijske kuće "Flower Films".

Okrenula se romantičnim komedijama i svi je pamte po ulogama u filmovima "The Wedding Singer", "Ever After", "Never been kissed".

Barimor je poznata i po ulogama u "Čarlijevim anđelima", "50 first dates", "Fever Pitch".

Godine 2009. Barimor je debitovala kao filmska rediteljka sa pričom o punoletstvu "Whip It", o buntovnoj tinejdžerki koja se pridružuje Roller Derbi timu.

Poslednji film je snimila 2014. godine "Slučajno zajedno", a mi jedva čekamo da je vidimo u nekom novoj ulozi.

Sve ljubavi Dru Barimor

Njeno turbulentno i nestalno doba adolescencije, kao i odnos sa roditeljima se odrazilo i na njen ljubavni život.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kidsof1995 (@kidsof1995)

 

Njena prva oizbiljnija veza je bio mladi glumac i pevaič Džimi Volters, koji ju je brzo nakon početka veze zaprosio, a ona je pristala.

Ipak, Volters se predomislio i raskinuo. 

Dve godine kasnije počela je da se zabavlja sa Džeremijem Tomasom, vlasnikom kafića poreklom iz Velsa, a nakon samo nekoliko dana su rešili da se venčaju. 

- Bila je to jedna od mojih većih grešaka. Glavni razlog venčanja bila je zelena karta koja je bila potrebna Tomasu da se domogne Amerike - pravdala se kasnije Dru.

Samo 29 dana nakon razvoda, glumica je podnela zahtev za razvod.

Nakon Džeremija, Dru je bila u vezi sa gitaristom Erikom Erlandsonom, koga je upoznala na veoma neobičan način.  Dru je na ulazu u klub pozlilo, pa mu je povratila po cipelama. Sa Erikom se smirila, ali izgleda samo privremeno.

U toku veze izazvala je skandal slikanjem za Pleboj, a onda je u jednom njujorškom klubu, na rođendanskoj proslavi CBS-ovog voditelja Dejvida Letermana, počastila slavljenika striptizom.

Veza sa Erikom joj se raspala, jer su se zbog poslovnih obaveza sve manje i manje viđali. Nakon toga uplovila je u vezu sa Lukom Vilsonom, ali su raskinuli nakon tri godine veze. 

Za Toma Grina,kanadskog komičara udala se 2001. godine, a kao znak da je na novom početku shvatila je kada je kuća u kojoj je živela sa njim izgorela do temelja. Njih je od sigurne smrti spasilo lajanje ljubimise FLosi. 

Međutim, samo pet meseci nakon razvoda, Tom je podneo zahtev za razvod. 

Sa bubnjarem Frabriciom Moretijem bila je pet godina i za njega je pričala da je "najpametniji, najzgodniji, najdraži i najtalentovaniji čovek kojeg je ikad srela".

Sa trgovcem umetnina Vilom Kopelmanom, sina direktora televizijske kuće "Šanel" bila je u braku od 2012. do 2016. godine. 

Nijhovo venčanje je bilo malo i skromno, prema Vilovoj želji, a u septembru te iste godine Dru je rodila ćerku Oliv Barimor Kopelman, a Frenki Barimor Kopelman 2014. godine. 

Komentari (0)
Loading