Malo ko zna da Nigar Kalfa tečno priča Srpski: Ona je JUGOSLOVENKA i druži se sa našom poznatom pevačicom

Vesti 24.05.2023 18:30 1

Serija "Sulejman Veličanstveni" se i sada prikazuje kod nas na malim ekranima, a jedna od najupečatljivijih uloga je upravo - Nigar Kalfa

Malo ko zna da Nigar Kalfa tečno priča Srpski: Ona je JUGOSLOVENKA i druži se sa našom poznatom pevačicom

Printscreen/Youtube

Kao Nigar Kalfa u seriji "Sulejman Veličanstveni" glumica Filiz Ahmet očarala je brojne gledaoce širom sveta. Upravo ta uloga joj je otvorila mnoga vrata u svetu glume, te niže sve veće uspehe u karijeru. Ali, malo je poznato da je ova dama makedonskog porekla, kao i da tečno govori i srpski jezik!

Ljubav prema ovog profesiji nasledila je od svog dete, čuvenog turskog glumca Luftije Sejfulaha. Osim toga, mama joj radi kao suflerka u pozorištu. I prvi Filizini angažmani bili su baš na daskama koje život znače.

Iako je mislila da će svoju karijeru razvijati kroz predstave, uloga u turskoj seriji “Zbogom, Rumelijo” donela je veliki preokret. Kako je u pzorištu odraslam ne krije da je imala brojne predrasude o radu pred kamerama, ali ističe da se vrlo brzo i lako snašla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

 

Ulogu Nigar Kalfe, koja ju je vinula u zvezde, dobila je na kastingu i tada se preselila iz rodnog Skoplja, gde je odrasla i završila Akademiju dramskih umetnosti, u Isanbul.

– Uloga Nigar Kalfe me je obogatila novim iskustvima. Snimamo svakodnevno po petnaest sati, šest dana nedeljno. Jeste naporno, ali utešno je to što radim posao koji želim. Kao umetnici, uvek nađemo suštinu, znamo kako da izdržimo napor zato što imamo cilj. Na setu je atmosfera odlična, svi se družimo. Pomažemo jedni drugima, posebno partneri u dijalozima. Scena nije završena dok ne damo pravu energiju koju traži priča. A pre snimanja se dogovaramo kako najbolje da je odigramo – izjavila Filiz jednom prilikom za "Gloriju".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

 

Dok je radila na hit seriji, jedino što joj je nedostajalo, kako kaže, bila je porodica.

– Naravno da mi nedostaju, i to mnogo. Ranije se nikad nisam odvojila od kuće na tako dug period. Ne viđam ih često, čak ni preko Skajpa, jer kad se vratim sa snimanja, oni već spavaju. Radim sve što mogu da se vidimo bar jednom u dva meseca, ili oni dođu u Istanbul ili ja odem u Skoplje. Više volim kad ja uspem da odem kod njih, jer onda vidim čitavu familiju i rodbinu, družim se sa prijateljicama i uživam u tišini i spokoju mog grada - piše Stil.

Popularnost joj ne smeta, i prija joj što je publika voli, jer to smatra potvrdom da dobro radi svoj posao i da se na pravi način posvetila svakoj ulozi.

– Da, normalno, ali retko se pojavljujem u javnosti, s obzirom na to da sam skoro stalno na setu. Ali kad se pojavim, to nije strašno. Prija mi što me publika voli, to znači da dobro radim svoj posao. I koliko god da nisam raspoložena, uvek se fotografišem sa svojim obožavaocima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

 

Iako joj pozorište veoma nedostaje, glumica se posvetila serijama. Međutim, ono šti je sve iznenadilo je njena drastična promena izgleda. Svoju dugu kosu je skratila i sada ima paž frizuru, a neretko je možemo videti i sa vrlo upečatljivom šminkom. Mogu se čuti komentari da je izuzetno mladolika, kao i da nikad bolje nije izgledala, što govori u prilog i činjenica da je sada mnogo mršavija nego u ranoj mladosti.

Poseta Vranju

Filiz Ahmet je 2020. godine posetila Srbiju, kada je prisustvovala premijeri dečije predstave “Čarobnjak iz Oza”, na sceni obnovljene zgrade pozorišta “Bora Stanković” u Vranju, pružajući podršku svojoj nekadašnjoj profesorki svenskih pokreta Krenari Nevzati Keri, koja je bila zadužena za koreografiju.

"Lepo smo razgovarali, vrlo je neposredna i otvorena u komunikaciji, fino se ponašala sa svima nama, mi smo kolege, ali sasvim neočekivano za nekog ko je tako poznat i popularan, ko je zvezda", istakao je tada Jovanović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

 

Takođe, na njenom Instagramu može se videti i slika sa našom čuvenom prevačicom Hankom Paldum.

Komentari (1)
Loading
mesa
24.05.2023 19:28

Cistae srpkinja jelda