Poreklom je iz Sarajeva, a osvojio je žene širom Balkana: Turski Bred Pit i danas izgleda FANTASTIČNO!

Vesti 19.05.2023 10:30 0

Kivanč Tatlitug je sanjao o košarkaškoj karijeri, ali je zbog povrede odustao od svog sna.

Kivanč Tatlitug

Printscreen/Instagram

Kivanč Tatlitug je turski glumac, model i nesuđeni košarkaš.

Publika ga je zavolela kao Mehmeta u seriji "Gumuš" ili kao Behlula u "Zabranjenom voću". Jedan je od najplaćenijih glumaca u Turskoj i dobitnik je nekoliko priznanja. 

 

 

Kivanč je rođen 27. oktobra 1983. u turskom gradu Adana, kao dete Erdem i Nurten Tatlitug. Njegov deda po ocu je Albanac iz Prištine, a baba je Bosanka iz Sarajeva.

Kivanč je odrastao u Adani gde je njegova porodica imala pekaru više od 100 godina. Studirao je u privatnoj srednjoj školi Ienice Cag, gde se istakao u košarci. Zbog očeve bolesti, cela porodica se preselila u Istanbul kako bi njegov otac mogao da dobije odgovarajuću zdravstvenu negu.

A Kivanč je u Istanbulu nastavio da se bavi košarkom. Igrao je u poznatim košarkaškim klubovima poput Bešiktaša, Fenerbahčea, Ulkespora i ostalih.

Međutim, zbog povrede je morao da napusti košarku. I tu se njegov san o sportskoj karijeri završio.

 

 

Da je Kivanč imao brojna interesovanja govori i to da se 2002. godine oprobao u modelingu i osvojio nagradu za najboljeg modela Turske i za najboljeg modela sveta.

Njegova prva uloga na malim ekranima je bila upravo u seriji "Gumuš" 2007. godine, a nakon toga su nastavile da se nižu turske serije i filmovi, kao i priznanja za njegov rad. Kivanč je diplomirao na Univerzitetu kulture u Istanbulu 2013. godine.

 

 

Ženu svog života turski glumac sreo je na poslu, na snimanju "Zabranjenog voća".

- Ona je ta-  pomislio je, a kada je trebalo da ozvaniči vezu sa njom, rešio je da to bude na intimnoj ceremoniji.

U ambasadi Turske u Parizu se oženio 2016. godine stilistkinjom Bašak Dizer, kako su tada pisali mediji, njegova majka se nije slagala sa njegovim izborom. 

 

 

Par je prošle godine dobio svoje prvo dete, sina Kurta Efe. 

Zbog svog šarma, harizme i izgleda ga zovu "turski Bred Pit", a prema anketama turskih novina i časopisa, često je prepoznat i kao "najseksepilniji glumac u Turskoj.

 

 

I dan-danas se Kivanč bavi glumom i snima turske serije i filmove, te je jedan od najtraženijih turskih glumaca.

Komentari (0)
Loading