"Ljuta sam i razočarana": Evo zbog čega je plivačica napustila PARAOLIMPIJSKE igre i odustala od Tokija

K.Ć Vesti 21.07.2021 16:06 0

"Ljuta sam, razočarana sam, ali najviše od svega sam tužna što ne predstavljam svoju zemlju"

"Ljuta sam i razočarana": Evo zbog čega je plivačica napustila PARAOLIMPIJSKE igre i odustala od Tokija

Profimedia

Američka plivačica Beka Meiers neće se takmičiti na Paraolimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Tokiju. Plivačica kojoj je oštećen sluh i ima vizuelne probleme povukla se sa turnira nakon što joj je na događaju uskraćen pomoćnik za ličnu negu.

Trostruka osvajačica zlatne medalje, bila je jedan od omiljenih pretendenata za prvo mesto na Olimpijskim Igrama. Gospođa Meiers objavila je svoju odluku izjavom na Tviteru i rekla da je "ljuta" i "razočarana" zbog preokreta događaja. Izjavu je propratio tvit u kojem je pisalo: - Slomljenog srca delim sa vama da se povlačim sa Paraolimpijskih igara u Tokiju. USOPC je više puta odbio moj razumni i neophodni smeštaj zbog moje invalidnosti, ne ostavljajući mi izbora. -

 

 

U svojoj izjavi, 26-godišnjakinja je rekla, "Ljuta sam, razočarana sam, ali najviše od svega, tužna sam što ne predstavljam svoju zemlju."

Osvrćući se na Olimpijski i paraolimpijski komitet Sjedinjenih Država (USOPC), ona je napisala: "USOPC je uskratio razuman i neophodan smeštaj da ja, kao gluvo-slepi sportista, mogu da se takmičim u Tokiju, ponavljajući mi više puta da mi nije potreban Asistent za ličnu negu (PCA) "kome verujem", jer će za takmičare biti dostupan jedan asistent koji će biti na raspolaganju meni i još 33 paraolimpijska plivača, od kojih je 9 takođe slabovidnih, pitajući zašto ona - kao "osoba sa invaliditetom" - morala je da se bori za svoja prava 2021. godine.

 

 

Komentari (0)
Loading