Fatalna Crnogorka umalo izazvala građanski rat: Zavela meksičkog predsednika i podelila zemlju

Vesti 06.04.2023 11:40 0

Saša Montenegro je jedno od najznačajnijih imena meksičke kinematografije, ali je zbog ljubavi sa predsednikom njen život obeležio veliki skandal.

Fatalna Crnogorka umalo izazvala građanski rat: Zavela meksičkog predsednika i podelila zemlju

Profimedia

 

Zvezda meksičke kinematografije Aleksandra Aćimović Popović, poznatija po nadimku Saša Montenegro je prelepa žena sa naših prostora, ali se već kao mala sa svojom porodicom preselila u Argentinu. Studirala je novinarstvo i obožava da putuje, a jedan odlazak u Meksiko joj je promenio život iz korena.

Vanvremenska lepota ove Crnogorke i harizma kojom je plenila donele su joj zanimljive poslovne ponude, koje su joj omogućile da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih meksičkih glumica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artemis 2000 (@artemis2000_)

 

Saša je prvo radila kao model, a potom i kao glumica u čuvenim meksičkim sapunicama. Njeni angažmai su privukli pažnju mnogobrojnih reditelja, te je već 1971. godine imala i svoju prvu filmsku ulogu u ostvarenju „Ljubavni san“.

 

 

Zatim je zaigrala i na daskama koje život znače, te je bila deo kultnih predstava. Umetničko okruženje je njen raskošan talenat sve više zapažalo, a ona je vremenom postala glumica koja je bila glavna u dramama. Već sredinom sedamdesetih godina prošlog veka energična Jugoslovenka postala je jedna od vodećih dama u meksičkoj kinematografiji. 

 

 

Kako je sticala sve veću popularnost, za njeno ime se čulo u celom sveti, a to joj je omogućilo i da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznaje i Hosea Lopeza Portilja, predsednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine. A taj susret umnogome menja njenu sudbinu.

Imala je buran ljubavni život. Naime, vrlo brzo posle upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim, iako je on već bio u dugogodišnjem braku. Kada je bombastična vest odjeknula u javnosti, nastao je skandal neviđenih razmera. Njihova ljubav je doslovno podelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali. 

Ubrzo su dobii dvoje dece - ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995 godine i to kada je Karmen, supruga predsednika, preminula. Ta činjenica je izazvali još više gneva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova lepotica više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla je drastičan potez - skroz se povukla iz medija i glume, te se fokusirala samo na brigu o porodici i deci. I ljubav sa Portiljom je doživela krah početko 2000-ih, a razlog zašto su hteli da se razvedu nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usled srčanih problema.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UPSO Pop! (@upso.pop)

 

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodelio kao legitimnoj udovici političara. Posle smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u "Kraju tišine".

Poslednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti deci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigde u javnosti. 

Komentari (0)
Loading