Jedina SRPKINJA koja je bila Bondova devojka: Ona je očarala Šona Konerija, a život joj je obeležila VELIKA TUGA

Vesti 29.03.2023 17:00 0

Da li ste znali da je u filmovima o Džejmsu Bondu čak dva puta igrala jedna Srpkinja?

Jedina SRPKINJA koja je bila Bondova devojka: Ona je očarala Šona Konerija, a život joj je obeležila VELIKA TUGA

Printscreen/Youtube

Ona se pojavila prvi put davne 1963. glumeći ljubavnicu glumca Pedra Armandarisa, koji je tumačio saveznika Džejmsa Bonda i time je postala jedina Srpkinja u ovom popularnom nizu filmova.

Ovaj serijal je njoj doneo čak dve uloge, osim u "Iz Rusije s ljubavlju", igrala je i u čuvenom "Goldfingeru".

Nađa Poderegin (pravo prezime Regin) nije tako poznata domaćoj javnosti, a kada se pojavila prvi put u Bondu, igrala je zajedno sa Šonom Konerijem, kom je to bio drugi put da tumači poznatog špijuna, a između ostalog je bio poznat po burnim ljubavima.

- Pedro Armandaris odigrao je poslednju ulogu u filmu "Iz Rusije s ljubavlju". On je za vreme snimanja već bio jako bolestan i kasnije su mnoge scene s njim izbačene. Prvi put se osmehnuo na snimanju kada sam mu rekla da sam ga gledala u filmu "La Perla", još kao studentkinja u Jugoslaviji - rekla je jednom prilikom za medije.

Međutim, nije sve bilo tako sjajno niti se može nazvati lakim njen put od Jugoslavije do uloge u kultnom filmu.

- Sećam se da je Šon bio divan glumac i kolega koji je uvek bio spreman da pomogne. Iz tog doba u sećanju mi je ostala i jedna anegdota. Vozač koji me je vozio na snimanja, zamolio me je da uzmem autogram od Šona. Pokucala sam na njegova vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali ako dobije poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi - rekla je ona o Koneriju.

Nađu i njenu porodicu je Drugi svetski rat naterao na velike promene. Živeli su tada u Kraljevu, gde je i izgubila oca kog su streljali.

- Nemci su te 1941. u Kraljevu streljali na hiljade civila. Među njima je bio i moj otac, naučnik i profesor Poljoprivredne škole. Nudili su mu spas, jer je bio ruski emigrant, ali on nije hteo da istupi i ostao je ispred puščanih cevi sa svojim sunarodnicima. Tada sam imala devet, a moja sestra Jelena četiri godine - iskrena je bila glumica.

Njena filmska karijera je počela ulogom u filmu Priča o fabrici, a 1954. godine je diplomirala  predstavom Ljubavnici u Beogradskom dramskom pozorištu. Pamtiće se njena prva veća uloga u filmu Kuća na obali iz 1953. to je ujedno i jedna od prvih srpsko-nemačkih koprodukcija koja je Nađi donela i novu ljubav.

Kako se snimalo i u Dubrovniku, tamo je upoznala Poljaka Majkla Šrajbera, bivšeg padobranca, za kog se kasnije i udala i preselila u London. Svoju novu adresu je smatrala profesionalnim samoubistvom, jer zbog jezika i akcenta nije uspela da se pokaže u najboljem svetlu.

- Savladala sam jezik, ali ću zbog naglaska dobijati uloge ili lepih dama ili špijunki. Na neki način, u ovoj zemlji uvek ću ostati stranac - zaključila je Nađa koja je ipak do kraja života ostala u Londonu gde je i preminula u 88. godini 2019. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading