Ćerka Toma Kruza puni 17 godina, a glumac je nije video više od decenije, CRKVA je glavni krivac za to!

Vesti 26.03.2023 21:30 0

Suri Kruz je imala samo šest godina kada je njena mama Kejti Holms ostavila Toma Kruza

Ćerka Toma Kruza puni 17 godina, a glumac je nije video više od decenije, CRKVA je glavni krivac za to!

EPA

Glumac je potpuno nestao iz života svoje ćerke tada, jer tinejdžerka ne pripada sajentološkoj crkvi, sa kojom je glumac povezan od ranih 1990-ih.


Ćerka Toma Kruza i Kejti Holms rođena je 18. aprila 2006. godine, ali je trudna glumica, koja je priznala da je kao tinejdžerka maštala o udaji za holivudskog ljubavnika, izazvala veliko interesovanje medija. Ovo interesovanje medija je delimično podstakao Tom Kruz, koji je bio toliko uzbuđen zbog Surinog rođenja da je navodno kupio ultrazvučni aparat kako bi mogao sam da prati razvoj fetusa.

Rođenje devojčice, koja je dobila hebrejsko ime Suri („princeza“), dobila je široku medijsku mažnju. Samo nekoliko dana nakon njenog rođenja, glumac, koji je gostovao u programu "20/20", rekao je da je rođenje njegove ćerke bilo "duhovno i snažno iskustvo". Kao dete, Suri se sa roditeljima pojavila na naslovnoj strani časopisa Vaniti Fair 2006. godine, koji je prodat u preko 70.000 primeraka. Od tada, mediji neprestano pišu o svakom detalju iz života male poznate ličnosti, od njene neverovatne sličnosti sa majkom do njenog neverovatnog smisla za modu.

Tom Kruz i Kejti Holms venčali su se sedam meseci nakon Surinog rođenja. Ceremonija je održana 18. novembra 2006. u zamku Odeskalki iz 15. veka u Bračanu, Italija. Događaj je organizovala sajentološka crkva, koja je takođe trebalo da doprinese njihovoj zajednici. Događaju su prisustvovale mnoge holivudske zvezde.

Posle nepunih šest godina braka, Kejti je podnela zahtev za razvod, a detaljna nagodba između supružnika sklopljena je za 11 dana. Jedan od najvažnijih razloga zašto je glumica odlučila da ode sa ćerkom bila je njegova posvećenost sajentologiji. Glumica se navodno plašila da će Kruz oteti Suri.

Prema ugovoru, glumcu je bilo dozvoljeno da posećuje ćerku deset dana mesečno, takođe je pristao da plaća 400.000. dolara mesečno alimentaciju. Kruz je takođe odgovoran za sve čerkine neophodne troškove, uključujući zdravstveno osiguranje, školu i fakultet, kao i vannastavne aktivnosti.

Tom Kruz je kasnije priznao advokatima da je jedan od razloga zašto je Kejti tražila razvod bio da zaštiti Suri od kontroverzne religije koju praktikuje. Takođe je otkrio da njegova ćerka više nije aktivni član sajentologije. Prema doktrini denominacije, čiji je otac osnivač bio pisac naučne fantastike L.R. Habard , sledbenici koji odluče da napuste crkvu nazivaju se "supresori" i zabranjeno im je da se druže čak i sa bliskim članovima porodice.

„Sve što imam kao čovek, kao otac, kao umetnik, dugujem sajentologiji“, rekao je Tom Kruz španskim sajentolozima u Madridu. – „Konflikti, tuge, problemi u međuljudskim odnosima, sve je to nestalo iz mog života kada sam otkrio sajentologiju.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

Toni Ortega, jedan od sajentoloških kritičara, otkrio je da je Kejti Holms, da bi dobila puno starateljstvo nad detetom, verovatno potpisala dokument kojim se slaže da ne govori loše o sajentologiji. Holms je imala samo jedan cilj: da se pobrine za Suri“, dodao je Ortega. 

Braća i sestre Suri su posvećeni sajentolozi

Tom Kruz je 2013. priznao da svoju ćerku nije video dugo zbog posla. U narednim godinama, glumac je navodno kontaktirao Suri samo putem video poziva i tekstualnih poruka. Tom nikada nije nameravao da prekine kontakt sa ćerkom“, rekao je blizak prijatelj glumca. 

Suri ima polubrata Konora i polusestru Izabelu. Deca su usvojena kada je Kruz bio oženjen Nikol Kidman. Nakon razvoda, ostali su na brizi svog oca, a kada se Kidman vratila u Australiju, deca su brzo postala „potpuno posvećeni sajentolozi”.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading