"Ako uočite RAK, odstranite mi obe DOJKE: Šeron Stoun je sinoćnim govorom RASPLAKALA svet, trenutno vodi BORBU sa tumorom!

Vesti 18.03.2023 12:00 0

Glumica je rekla da "ovo nije lako vreme ni za koga od nas" te je otvoreno počela da priča o svojim zdravstvenim problemima

"Ako uočite RAK, odstranite mi obe DOJKE: Šeron Stoun je sinoćnim govorom RASPLAKALA svet, trenutno vodi BORBU sa tumorom!

Profimedia

Šeron Stoun je dobila nagradu za hrabrost na ceremoniji Ženskog fonda za istraživanje raka (WCRF). Ona je tim povodom održava govor kojim je raspakala milione ljudi. 

Otkrila je, da se trenutno i ona bori sa tumorom.

- Obično kratko govorim i nije me briga za to šta drugi kažu -, rekla je na početku, a zatim je nastavila o problemima s kojima se sama suočila.

 

 

- Ove mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu i rekla im: "Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obe dojke". Ja nisam osoba koju definišu moje grudi. To možda zvuči smešno jer ste svi videli moje grudi. Videli ste moje grudi nakon operacije, niste ni znali to. Stojim ovdje i govorim vam da mi je uklonjeno jedno ipo i više tkiva s grudi, a niko od vas to nije znao -, rekla je glumica koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. godine, nakon što su joj odstranili benigne tumore.

 

 

Šeron je u novembru prošle godine dobila pogrešnu dijagnozu, a kada je zatražila mišljenje od drugog lekara, saznala je da ima veliki fibroidni tumor koji mora da se izvadi. Fibroidi su nekancerogene izrasline koje se razvijaju u ili oko materice. Najčešće se javljaju kao višestruke tumorske mase koje sporo rastu i često ne izazivaju simptome. Šeron je prilikom govora pokušala da motiviše okupljene da doniraju novac, a onda se rasplakala.

 

- Znam da je teško poslati SMS poruku kako bi se uplatio novac, barem meni je, ja se ne služim najbolje tehnologijom, ali mogu da ispišem ček. Makar i to je sada hrabar potez... Ja sam upravo izgubila polovinu svog novca zbog jedne situacije s bankom, ali to me ne sprečava da dođem ovde -, rekla je glumica. Šeron se dotakla i brata Patrika koji je prošlog meseca preminuo u 57. godini.

- Ustanite i recite koliko vredite. Izazivam vas. To je ono što je hrabrost -, zaključila je. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading