Iz 7. braka je jedva izvukla ŽIVU glavu: Elizabet Tejlor je zbog NAJVEĆE ljubavi gutala tablete i odala se žestokim OPIJATIMA

Vesti 28.02.2023 10:20 0

Na današnji dan je rođena "kraljica Holivuda" Elizabet Tejlor

Elizabet

Profimedia

 

Elizabet Tejlor je bila prava "kraljica Holivuda" sa tri Oskara, prva glumica sa honorarom od milion dolara, osvajačica srca i ikona stila. Obožavali su je i hvalili širom sveta, ali u njenom životu nije baš sve bilo tako sjajno kako se činilo na prvi pogled, prenosi Stil kurir.

Bila je jedna od najlepših glumica u istoriji, a pažnju javnosti privlačila je i zbog svog burnog ljubavnog života. Udala se čak osam puta, a iza sebe je ostavila četvoro dece.

Najnovija biografija autorke Kejt Andersen Bauer pod nazivom "Elizabet Tejlor": Snaga i glamur ikone", koja će svetlost dana ugledati u januaru 2023. godine otkriva neke do sada nepoznate detalje iz života slavne glumice.

- Bila je "na nečemu". Sedela je na ivici kreveta u donjem vešu i imala je špric demerola (opijat) - prisetio se Kristofer Vajlding, sin iz njenog drugog braka sa glumcem Majklom Vajldingom.

- Pokazala je na mesto na njenoj butini i zamolila ga da ubrizga, a pošto on to nije mogao, ona je pridržala njegovu ruku i zabola sebi iglu u meso - otkrila je autorka neke od detalja.

To je samo jedna od mnogobrojnih scena koje su joj otkrili ljudi bliski filmskoj divi, a autorka je provela punih pet godina istražujući i razgovarajući sa njima.

Između ostalog u knjizi se navodi da je imala samo 18 godina kad je 1950. godine izrekla sudbonosno "da" Konradu Hiltonu Mlađem. Ubrzo je shvatila da je napravila veliku grešku. Konrada uopšte nije dobro poznavala i vrlo brzo je otkrila njegovu mračnu stranu. Bogati naslednih lanaca hotela Hilton bio je nasilni alkoholičar, pa se razvela od njega samo osam meseci nakon venčanja.

U jednoj svađi Hilton ju je tako jako šutnuo u stomak da je Elizabet imala spontani pobačaj.

- Saznala sam da sam bila trudna kada sam videla bebu u toaletu - rekla je glumica i šokirala javnost.

Afera sa Frenkom Sinatrom je obeležila njen brak sa Majklom Vajdingom, a iako je želela da se uda za Sinatru, njegov menadžer ju je odvezao u Meksiko na abortus kako bi sprečio dolazak na svet njihovog zajedničkog deteta.

Na snimanju filma "Kleopatra" 1962. godine upoznala je velškog glumca Ričarda Bartona, koji je u to vreme bio u braku. Započeli su strastvenu romansu, a kada su mediji to otkrili, Elizabet se našla u središtu još jednog, novog, ljubavnog skandala. Njihovo preljubništvo javno je osudio čak i Vatikan, ali paru to nimalo nije zasmetalo.

Kako je Brauer napisala, alkoholizam je postao "treća osoba" u braku Liz Tejlor i Ričarda Bartona. Tablete za spavanje i protiv bolova je kombinovala sa viskijem, a u knjizi je otkriveno da joj ni upotreba marihuane i kokaina nije bila strana. Barton nije moga da podnese njeno ponašanje kada je bila pod dejstvom opijata, pa je rešio da se razvede.

Bila je hedonista i nije mogla sebi uskratiti hranu, pa se celog života borila sa viškom kilograma i pratećim problemima - hipertenzijom i burzitisom, pa je morala da zameni oba zgloba kuka veštačkim. Alkohol joj je učinio hod klimavim, pa je beskrajno padala i lomila prste, hrskavicu, noge, zglobove.

Ukupno na operacionom stolu bila više od 60 puta, a Kejt je ispričala kako je glumica nekoliko puta pokušala sebi da oduzme život.

Svog sedmog i poslednjeg supruga Lerija Fortenskija upoznala je 1988. u klinici Beti Ford. Za njega se udala 1991. a taj, poslednji u nizu brakova završio se razvodom 1996. godine.

Poslednjih godina Tejlor jedva da je izlazila iz kuće, kretala se u invalidskim kolicima prekrivenim dijamantima.

Elizabet Tejlor važila je i dan danas važi za jednu od najfatalnijih žena na svetu, a njene ljubavne priče i brodolomi i danas su nepresušna tema mnogih knjiga, biografija i medijskih članaka.

Komentari (0)
Loading