Otkrivena TAJNA najseksipilnije scene ovdašnje kinematografije: Ovo niko nije znao o jednoj od najboljih srpskih glumica!

Vesti 20.02.2023 17:00 3

Jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije svakako je bila glumica Neda Arnerić, a njenu eksplicitnu scenu u ostvarenju "Haloa, praznik kurvi" i danas mnogi pamte

Otkrivena TAJNA najseksipilnije scene ovdašnje kinematografije: Ovo niko nije znao o jednoj od najboljih srpskih glumica!

Printscreen/Youtube

Lepo lice i graciozno telo učinili su da se mnogi zaljublje u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama intimnih odnosa velikih filmova domaće kinematografije. Ipak, malo je poznato da je kadrove seksa snimala kao devica, bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav.

Jugoslovenska lepotica je u pomenutom ostvarenju Lordana Zafranovića iz 1988. godine snimila jednu od najeksplicitnijih scena u istoriji ovdašnje kinematografije, a Neda je za ulogu Majre nagrađena i “Zlatnom arenom” u Puli.

Film prati život bračnog para iz Nemačke koji dolazi na odmor u Hrvatsku, na ostrvo Hvar, gde se Majra, poreklom Zagrepčanka, a udata za dosta starijeg Manfreda (Stevo Žigon), upušta u ljubavnu aferu sa sinom gospođe u čijoj su kući odseli (Ranko Zidarić).

Neda i Ranko su snimili najeksplicitniju scenu u dotadašnjoj istoriji jugoslovenske kinematografije.

- Od prve scene obnaženog muškarca koji skače u more pa do posljednjeg prizora, sve odiše erotikom, pa se nekima može činiti da je radnja tu sporedna, kolateralna pojava samo da bi se mogla prikazati Neda Arnerić kako uzdiše - pisali su tada novinari.

O svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju kasnije rekla:

- Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom - objašnjavala je tada glumica u tekstu kojem su tadašnji urednici dali naslov “Snimala sam scene seksa dok sam bila devica”, a prenosi Kurir.

Komentari (3)
Loading
Velja Buljajić redatelj
20.02.2023 20:04

Neda A je 1988 godine ušla u 35 godinu života.

barba
20.02.2023 22:49

@Velja Buljajić redatelj - Pobrkali su filmove. Ove reci Nede odnose se na film "Visnja sa Tasdmajdana" gde je imala 15 godina, a imala je erotske scene.

Felini
07.03.2023 07:12

Ona se najviše skidala u filmu a i u životu. Osim golotinje i to u tinejdžerskim godinama, nije bila neka lepotica.