Ko je Novosađanka o kojoj priča ceo svet? Zbog njene lepote "kolju" se svi svetski modni magazini, a ona želi da se bavi OPASNIM poslom

J.V. Vesti 16.04.2023 16:22 0

Da su Srpkinje najlepše žene na svetu dokazuje i prelepa Novosađanka zbog čije se lepote "kolju" svi prestižni modni magazini

Ko je Novosađanka o kojoj priča ceo svet? Zbog njene lepote "kolju" se svi svetski modni magazini, a ona želi da se bavi OPASNIM poslom

Printscreen/Instagram/DoloresGolijan

Novosađanske Dolores Golijan koja je lepotom opčinila Kanadu, a na prestižnom takmičenju "Mis sveta Kanada" održanom prošle godine, u konkurenciji od 50 devojaka ušla je u top 15 najlepših i ponela je dve titule - miss fashion model i Mis fotogeničnosti. 

Dolores je rođena u Vankuveru, ali se sa deset godina preselila u Novi Sad gde je završila osnovnu školu i Karlovačku gimnaziju. Nakon toga vratila se u Kanadu da studira. 

 

 

- Završavam ove jeseni dva smera, psihologiju i filozofiju, na najboljem fakultetu u Kanadi koji je među top 40 fakulteta u svetu, Univerzitet Britanske Kolumbije (University of British Columbia). Pored studiranja, volontiram u četiri kluba i na dve linije za pružanje emotivne podrške ljudima - rekla je Dolores za "RTV".

Dok je odrastala, uvek je bila viša od svojih vršnjaka.

- To je uticalo na moje samopouzdanje, jer deca umeju da budu surova. Mama je zapravo ta koja me je upisala u moju prvu agenciju za manekenstvo, i od tada se evo već više od 14 godina bavim modelingom. Radila sam revije na Milan Fashion Week-u, Serbia Fashion Week-u i Vancouver Fashion Week-u. Takođe, među najvećim dostignućima u modnom svetu mi je rad sa raznim dizajnerima, kako domaćim, tako i stranim, a i bila sam objavljena u Vogue časopisu više puta".

 

 

Kaže da se na izbor za mis Kanade prijavila spontano..

- Nakon prvog intervjua su me zapazili i pozvali na nacionalno takmičenje. To znači da preskačem provincijske izbore za miss i direktno se borim za titulu Miss Kanade. Takmičenje je 13. novembra. Ovo je nešto u čemu sam htela da se oprobam već godinama, ali sam eto napokon presekla u 2022. godini".

Najveća životna ambicija joj je da postane psihoterapeut ili forenzički psiholog.

 

 

- Takođe, želim da projekat koji sam pokrenula za izbor za Miss Kanade iskoristim za podizanje svesti o osobama koje se bore sa rakom, da im se pruža pomoć za vreme i posle lečenja. Podizanje svesti o ovoj temi je veoma bitno, kao i da se stvore resursi za novčanu, psihološku, fizičku i drugu pomoć. Nadam se da će moj projekat zaživeti u Kanadi, a želela bih da ga proširim i na našim prostorima".

Obrazovan, vredan i human čovek je više nego uspešan. Fizička lepota samo je subjektivna nijansa života koju nije zgoreg imati smatra Dolores.

 

 

Komentari (0)
Loading