Glumica otkrila da je njena TEŽINA bila GLAVNA tema i da je bilo NEPRIJATNO: "Pitali su me koliko ću KILOGRAMA da IZGUBIM, a bila sam veoma MLADA!"

Vesti 08.12.2022 13:40 0

Glumica nije želela da se devojke koje se oblače kao Ketnis osećaju kao da ne mogu jer nemaju određenu težinu.

Glumica otkrila da je njena TEŽINA bila GLAVNA tema i da je bilo NEPRIJATNO: "Pitali su me koliko ću KILOGRAMA da IZGUBIM, a bila sam veoma MLADA!"

Shutterstock

Glumica Dženifer Lorens je u nedavnom intervjuu za Vanity pričala o spremanju za ulogu Ketnis Everdin za film „Igre gladi“. Kako je glumica rekla, glavna tema je bila njena težina, tačnije, razgovor se vrteo oko toga da je potrebno da smrša.

Serija knjiga „Igre gladi“ već je bila veoma popularna među mladima i tinejdžerima u vreme kada se pripremala trilogija filmova, a Lorens je rekla da je bila posebno prilagođena uticaju svog lika na fanove.

- U „Igrama gladi“, to je bila ogromna odgovornost - rekla je Lorens o ulozi Ketnis Everdin - Te knjige su bile ogromne i znala sam da većinu publike čine deca.

- Sećam se, naravno, najvećeg razgovora. Ovo je bilo pre #MeToo, a ja sam žena. Pričalo se o mojoj težini i postavljeno mi je pitanje: „Koliko ćete kilograma izgubiti? Pa, film se zove ’Igre gladi’“. Pored toga što sam mlada i tada sam rasla, nisam bila u stanju da budem na dijeti... Ne znam da li želim da se sve devojke koje će se obući kao Ketnis osećati kao da mogu to da urade jer nemaju određenu težinu. I ne mogu da dozvolim da mi to uđe u mozak.

Lorensova ženska akciona junakinja Ketnis bila je retkost u to vreme, rekla je ona. Poput prilike da Dženifer igra ženskog akcionog heroja, Dejvis je takođe vodila akcioni film godinama kasnije sa „The Woman King“.

 

 

- Sećam se kada sam radila „Igre gladi“, niko nikada nije stavio ženu u glavnu ulogu u akcionom filmu jer to ne bi funkcionisalo, jer nam je rečeno da se devojčice i dečaci mogu poistovetiti sa muškim glavnim likom ali da dečaci ne mogu da se identifikuju sa glavnom ženskom ulogom – pričala je Lorensova.

- To me čini tako srećnom svaki put kada vidim da izlazi film koji naprosto prodire kroz svako od tih uverenja i dokazuje da je samo laž držati određene ljude podalje od filmova. Da zadržimo određene ljude na istim pozicijama na kojima su oduvek bili.

Ipak, njena tvrdnja kako niko nije stavio ženu u glavnu ulogu u akcijskom filmu pre njene uloge u „Igrama gladi“ nije uopšte tačna. Sigurni Vivier glumila je Elen Ripli u filmu „Alien“ iz 1979., kao i u nastavku sedam godina kasnije.

Andželina Džoli glumila je ne u jednom, nego u dva filma „Tomb Raider“ (2001. i 2003.), a imala je glavnu ulogu u filmovima „Wanted“ iz 2008. i „Salt“ iz 2010. Uma Turman bila je nezaustavljivi ubica kao Nevesta u dva nastavka franšize „Kill Bill“, a Saoirs Ronan zasjala je u filmu „Hanna“ iz 2011., gde je dobila ulogu sa zadatkom da ubije višeg obaveštajnog agenta.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading