Mučila se poslednjih GODINU dana: Otkriveno od koje BOLESTI je preminula KRALJICA ELIZABETA

Vesti 26.11.2022 09:55 0

Kraljica se tajno borila protiv raka u poslednjoj godini svog života, tvrdi prijatelj princa Filipa u novoj knjizi.

Mučila se poslednjih GODINU dana: Otkriveno od koje BOLESTI je preminula KRALJICA ELIZABETA

Shutterstock

Tvrdi se da je kraljica Ellizabeta II imala oblik raka koštane srži, čiji simptomi uključuju bol u kostima, pre smrti 8. septembra. Tvrdnje o njenoj zdravstvenoj borbi iznete su u predstojećoj biografiji Gilesa Brandret pod nazivom "Elizabeth: Intimate Portrait".

U njenoj umrlici, objavljenoj u septembru, zvanično je zabeležen njen uzrok smrti- "starost". Ali gospodin Brandret je napisao: „Čuo sam da je kraljica imala oblik mijeloma — karcinom koštane srži — što bi objasnilo njen umor i gubitak težine i problem kretanja o ​​kojima su nam često govorili tokom poslednjih godinu dana njenog života. „Najčešći simptom mijeloma je bol u kostima, posebno u karlici i donjem delu leđa, a multipli mijelom je bolest koja često pogađa starije osobe.


„Trenutno nema poznatog leka, ali lečenje — uključujući lekove koji pomažu u regulisanju imunološkog sistema i lekove koji pomažu u sprečavanju slabljenja kostiju — može da smanji težinu simptoma i produži preživljavanje pacijenta čak za dve do tri godine. ."

"Kraljevska biografija", objavljena u Dejli Mejlu, takođe je otkrila neverovatnu borbenost i duh kraljice Elizabete II tokom poslednjih meseci njenog života. Ona je bila odlučna u nameri da ostane zaposlena jer joj je to pomoglo da se nosi sa smrću princa Filipa. A kaže se i da nije htela da ustupi mesto samosažaljenju, rekavši: „Moj muž sigurno ne bi odobrio“.


 
Komentari (0)
Loading