"Imala sam manje od POLOVINE iznosa": Holivudsku glumicu je moćni PRODUCENT užasno izvređao kada je tražila JEDNAK honorar kao muške kolege

Vesti 05.11.2022 08:30 0

Glumica Sijena Miler otkrila je kako su se prema njoj ophodili po pitanju honorara.

"Imala sam manje od POLOVINE iznosa": Holivudsku glumicu je moćni PRODUCENT užasno izvređao kada je tražila JEDNAK honorar kao muške kolege

Printscreen/ Instagram

Sijena Miler otkrila je da je pre desetak godina, kada je pokušala da se izbori da ima istu platu kao muške kolege, od jednog producenta sa Brodveja dobila komentar da može da „od**be”.

Prema njenim rečima, za ulogu u jednoj predstavi ponuđeno joj je manje od polovine iznosa koji su imali kolege muškarci. Rekla je producentu da to nije zbog novca, nego da je stvar u poštovanju i poštenju, nakon čega je dobila odgovor: „Onda od**ebi”, piše Indie Wire.

 

 

Iako nije htela da otkriva koja predstava je u pitanju, kaže da je to bio ključan trenutak u njenoj karijeri. Prvo se osećala posramljeno, a kasnije je shvatila da ima prava da bude pošteno plaćena za svoj rad.

Kaže da se Holivud u međuvremenu promenio, jer glumice koje su mlađe od nje 10 godina sada mnogo lakše mogu da kažu „ne”.

- Ako sada kažete da se ne osećate prijatno u blizini bilo kog producenta, njima uopšte nije svejedno – ispričala je Sijena Miler.

 

 

Godinama nakon ovog problema sa platom, njen kolega u filmu „21 Bridges“, pokojni Čedvik Bouzman, izdvojio je deo svog honorara kako bi Sijena Miler bila jednako plaćena kao on. Kada mu se zahvalila na tome, on je samo rekao: „Plaćena si koliko si zaslužila“.

Kaže da je tu priču pričala mnogim drugim muškim kolegama i prijateljima, koji bi se uglavnom samo ućutali na to.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading