Elizabeta II ga je ZABRANILA posle premijere: Sniman je dokumentarac o KRALJEVSKOJ porodici, evo šta se krije u ovom FILMU

Vesti 30.09.2022 12:54 0

Davne 1969. godine snimljen je dokumentarni film o kraljevskoj porodici koji je nakon premijernog emitovanja, zabranjen.

Elizabeta II ga je ZABRANILA posle premijere: Sniman je dokumentarac o KRALJEVSKOJ porodici, evo šta se krije u ovom FILMU

Printscreen/Instagram

Britanska kraljevska porodica je pokušavala na razne načine da se približi narodu, pa je u tu svrhu snimljen dokumentarni film o njihovom životu, a oni su tamo prikazani u opuštenim izdanjima, kakvim dotad niko nije imao prilike da ih vidi.

Očekivalo se da publika nakon gledanja tog filma počne i da saoseća sa članovima kraljevske porodice i da shvati njihove "patnje". međutim, film se emitovao samo jednom.

Prošle godine, na nepoznat način, film se pojavio na mrežama, a nakon reakcije britanske monarhije, ubrzo je skinut, međutim, iznova su se pojavljivali snimci koji su opet skidani i sve u krug...

Dokumentarac, prigodno nazvan "Kraljevska porodica" (Royal Family), radio je javni servis te zemlje, BBC. Projekat je započet 1968. i najpoznatija porodica na svetu snimana je gotovo godinu dana. Premijerno je emitovan 21. juna 1969. godine na britanskom javnom servisu. Dokumentarac je te večeri gledalo više od 350 miliona ljudi.

 

 

Samo je kraljica Elizabeta II mogla da dozvoli ponovno emitovanje filma, ali ona to nikada nije učinila u svojoj sedam decenija dugoj vladavini. Delić dokumentarca je prikazan i u trećoj sezoni serije Kruna.

Osim što kraljica Elizabeta II objašnjava zašto je diplomatu nazvala „gorilom“, kako, tada, princ Čarls pravi dresing za salatu, a dvorjanin u Bakingemskoj palati hrani konja šargarepom u jednoj od scena iz filma, čiji je delić dostupan na internetu, princeza Ana jadikuje zbog dokumentovanja svakodnevice ove dinastije.

- Ne znam kako ovo lepo da kažem, ali nikada mi se nije sviđala ideja o filmu o kraljevskoj porodici. Zaista mislim da je to rđava zamisao. Interesovanje javnosti za nekoga od trenutka kada se rodio toliko je veliko da ti to dozlogrdi - istakla je princeza Ana, koja nimalo nije uživala tokom snimanja filma.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading