Ovo je supruga Branka Cvejića: Ljubav je počela još u studentskim danima, a u BRAKU su bili 50 godina, uz njega je ostala do kraja!

Vesti 26.07.2022 21:59 0

Glumac Branko Cvejić preminuo je u 75. godini života

Ovo je supruga Branka Cvejića: Ljubav je počela još u studentskim danima, a u BRAKU su bili 50 godina, uz njega je ostala do kraja!

Printscreen/Youtube

Naš cenjeni glumac, bio hospitalizovan usled lošeg zdravstvenog stanja, ali se kasnije ispostavilo da su u pitanju bili kardiovaskularni problem. Danas je izgubio bitku za život.

Zauvek će ostati upamćen po ulozi Baneta Bumbara u popularnoj seriji "Grlom u jagode" i kao kao Lister iz "Porodičnog blaga", dok ga se mnogi sećaju i po ulogama u ostvarenjima "Bela lađa", "Sinđelići", "Jagoda u supermarketu", "Biće bolje" i drugim.

 

 

Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Osim što je igrao bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 2002 do 2011. godine. Kao gost je igrao u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Privatni život čuvao je daleko od očiju javnosti, a o pet decenija zajedničkog života sa suprugom govorio je tek jednom prilikom.

 

 

- Mi smo praktično odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultet i, eto, to se nastavilo toliko decenija. Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio sa raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam sa mnogim glumcima, to je normalno, kao i sa supruginim kolegama doktorima i naučnicima - rekao je on. 

Iza sebe je ostavio ćerku Bojanu i sina Žarka, a oboje su završili muzikologiju. Bojana živi i radi u Briselu, dok se Žarko, koji se školovao u Oksfordu, a doktorirao u Americi, vratio u Beograd.

‒ Docent je na Fakultetu za medije i komunikacije, gde je i prodekan. Njegova supruga je arhitetka, što je sada vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru ‒ pohvalio se tada ponosni Žarko. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 


 

Komentari (0)
Loading