"Ovo je bila jedna od NAJMRAČNIJIH tajni koje sam držala u sebi": Uma Turman otvorila dušu povodom ŠOKA koji je proživela kao petnaestogodišnjakinja

Vesti 27.09.2021 20:49 0

Glumica Uma Turman, progovorila je o mračnoj tajni koju je čuvala do sada, a imala je samo petnaest godina kad joj se desilo ono čega se svaka žena plaši

"Ovo je bila jedna od NAJMRAČNIJIH tajni koje sam držala u sebi": Uma Turman otvorila dušu povodom ŠOKA koji je proživela kao petnaestogodišnjakinja

AP/ Darko Vojinovic

Glumica Uma Turman ispričala je kako je kao tinejdžerka dok je glumila u Evropi ostala trudna sa starijim muškarcem. Razgovarala je s porodicom šta da uradi, pa su doneli odluku da abortira, prenosi hrvatski sajt net.hr

Američki guverner Greg Abot potpisao je u aprilu ove godine novi zakon o abortusu po kojem su pobačaji zabranjeni nakon šeste nedelje trudnoće u Americi, čak i u slučaju incesta ili silovanja.

Zakon je stupio na snagu ovog meseca, a tim povodom američka glumica Uma Turman napisala je kolumnu za "Vašington Post". Opisala je svoje iskustvo koje je doživela. Ostala je trudna kao tinejdžerka sa starijim muškarcem dok je glumila u Evropi, piše "Njujork Post".

- Imala sam 15 godina kada sam počela da glumim, radeći u okruženju u kojem sam bila jedina klinka u sobi. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnela sa znatno starijim muškarcem. Živela sam putujući od grada do grada, daleko od svoje porodice, tek sam bila na početku karijere. Pokušavala sam da shvatim šta da učinim. Želela sam da zadržim dete, ali kako? - objasnila je Uma Turman.

Kada je razgovarala s porodicom, složili su se da je pobačaj najbolja odluka. Istakla je kako je to bila jedna od najtežih odluka u životu.

- Imam 51 godinu. Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi - rekla je glumica. Uma ima kćer Maju i sina Levona koje je dobila u braku s glumcem Itanom Haukom. Ima i ćerku Lunu s bivšim verenikom Arpadom Busonom.

Pominjući teksaški zakon kojim se zabranjuje abortus ona je napisala kako se radi o krizi ljudskih prava.

- Taj zakon je diskriminišući prema onima koji su u ekonomski nepovoljnom položaju. Tužna sam i zbog toga što se zakonom građani suprotstavljaju jedni drugima, stvaraju novi osvetnici koji će "loviti" one žene koje su u nepovoljnom položaju, uskraćujući im izbor da nemaju decu o kojoj nisu sposobne da brinu, ili gase njihove nade za buduću porodicu koju bi mogli da zasnuju - zaključila je Uma Turman.

Komentari (0)
Loading