Gledali smo je u ulozi Azre u "Domu za vešanje": Udala se za Holanđanina, a evo kako DANAS IZGLEDA (FOTO)

K.Ć. Vesti 23.06.2022 16:45 0

Glumica Sinolička Trpkova, poznata po ulozi Azre, imala je 23 godine kad je snimljen „Dom za vešanje“

Gledali smo je u ulozi Azre u "Domu za vešanje": Udala se za Holanđanina, a evo kako DANAS IZGLEDA (FOTO)

Printscreen/Youtube

Kultni film „Dom za vešanje“ reditelja Emira Kusturice, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji jugoslavenske kinematografije. Ne samo zbog činjenice da je osvojio nagradu za režiju na prestižnom Festivalu u Kanu 1989. godine, nego i zbog ljubavne priče između Perhana i Azre, koja se i danas navodi kao primer iskrene, ali nesrećne ljubavi.

Trideset je godina od snimanja filma... 

Glumica Sinolička Trpkova, poznata po ulozi Azre, imala je 23 godine kad je snimljen „Dom za vešanje“. Iz svog makedonskog doma gde živi sa suprugom, Holanđaninom Marselom, i dvoje dece – kćerkom Leonom i sinom Meglenom.

Lik nevine i krotke Azre, prenela je ubedljivo na filmsko platno iako joj je, kako je tada govorila, Azra zadala mnogo muka.

Kusturica se uhvatio na moj fizički izgled, odgovaralo mu je jedno naivno i mladoliko lice, što u suštini, nije imalo veze sa mnom. Utoliko mi je bilo teže da je odigram. Istina, našla sam neke sličnosti između nas dve, ali umesto da mi pomognu, samo su mi odmagale – rekla je glumica jednom prilikom.

Danas, gotovo 33 godina nakon što je ispričana ljubavna priča Perhana i Azre, Sinolička priznaje da se nije srela sa rediteljem Emirom Kusturicom od završetka snimanja.

Nakon “Doma za vešanje” nastavila je da snima filmove i serije, a danas radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Skoplju. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading