Leonardo Di Kaprio ponovo ulaže u ekologiju: Nakon ORGANSKOG ŠAMPANJCA, ogroman novac daje na ove "čudne" PLJESKAVICE

K.Ć. Vesti 08.05.2022 20:00 0

Prvi holivudski ekolog, Leonardo Di Kaprio, iznenađuje sa još jednom inicijativom za podršku životnoj sredini i ekološki prihvatljivom načinu života

Leonardo di Kaprio

EPA

Američka zvezda donirala je novac za akcije u kompaniji koja proizvodi pljeskavice od povrća. Ovo je još jedan važan korak za glumca, čime se skreće pažnja na potrebu da se smanji potrošnja mesa.

Ekologija je postala njegov način života

Leonardo Di Kaprio je dugi niz godina uključen u aktivnosti na zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena. Godine 1998. osnovao je "Fondaciju Leonardo Di Kaprio" koja se bavi životnom sredinom, prirodom i ekologijom. Glumac redovno izdvaja milione dolara za borbu protiv posledica požara i drugih prirodnih katastrofa. Uložio je, između ostalih, deo svog bogatstva u biljnim kompanijama, i ... u organskom šampanjcu. Glumac otvoreno priznaje da se ne kupa svaki dan, poziva na ograničavanje konzumacije mesa, živi u duhu eko i zero otpada.

Britanski startap Neat Burger upravo je objavio da je Leonardo postao „strateški investitor“ kompanije.

„Ljudi poput Leonarda razmišljaju kao mi i znaju šta treba da se uradi i koliko se može poremetiti stočarska industrija“, rekao je za Standard servis osnivač kompanije Tomazo Čiabra. – Zapanjujuća je činjenica da je Leonardo prihvatio i pridružio se našoj misiji. To dokazuje koliko možemo da učinimo da dođe do promena u svetu, dodao je Kjabra.

Britanski vozač Formule 1 Luis Hamilton takođe je uključen u kompaniju sa sedištem u Londonu specijalizovanu za organsku brzu hranu. Kompanija želi da uđe na američko tržište do kraja 2022. godine, gde planira da otvori svoje barove zdrave hrane. Do kraja godine planirano je otvaranje 42 prodajna mesta, uključujući 12 u Sjedinjenim Državama. Trenutno postoji 8 takvih brzih namirnica u Velikoj Britaniji. 

Komentari (0)
Loading