Afera sa Bilom Klintonom joj je OBELEŽILA život: Zvali su je "DEBELA LJUBAVNICA", pre 20 godina su je ismevali, danas je Monika NEPREPOZNATLJIVA

Vesti 22.08.2022 18:10 2

Više od dve decenije prošlo je od afere koja je uzdrmala svet i koja je obeležila život Monike Levinski

Monika

Profimedia

Ona je o svom iskustvu pričala naširoko, a Bil Klinton je po prvi put o svemu progovorio tek prošle godine. Tada je otkrio zašto je ušao u aferu koja je drmala svet pre dve decenije.

- Uradio sam to da bih nekako prevazišao svoju anksiozonost. Bio sam pod velikim pritiskom, a ta afera pomogla mi je da se suočim sa razočaranjima i životnim strahovima - rekao je Bil Klinton. To je izjavio u dokumentarcu o Hilari Klinton, koja je u istom tom dokumentarcu otkrila da ju je afera pogodila, ali je ipak rešila da ostane uz Bila.

- Svako od nas nosi neki svoj teret u životu i nekad uradimo stvari koje ne bi trebalo da radimo. Bilo je užasno to što sam uradio - rekao je Bil, a nasuprot svim očekivanjima, njegova popularnost nakon afere ne da nije opala, već je i skočila.

Bil Klinton je, podsetimo, iz predsedničke fotelje otišao sa podrškom kod 65 odsto stanovništva. Veću podršku u novijoj istoriji imao je samo Truman. Nije se samo izvukao, već je nakon te afere obožavan, dok se od Monike očekivalo da posle skandala prosto nestane. Međutim, Monika se vratila jača nego ikad, a mnogi primećuju i lepša nego ikad.

Monika

Profimedia

 

Nakon skandala Monika je u Kaliforniji dizajnirala torbice i promovisala preparate za mršavljenje. Gubitak kilograma bio joj je posebno važan jer su je krajem devedesetih mediji prozivali "debelom ljubavnicom".

Monika

Profimedia

 

Od tada je izgubila dvadesetak kilograma. Odselila se 2005. u Englesku i završila psihologiju. Danas se, očekivano, bavi aktivizmom u okviru borbe protiv nasilja, s akcentom na internet nasilje.

Monika je o linču koji je doživljavala nakon afere otvoreno govorila. Mnogo je nadimaka ponela od devedesetih godina prošlog veka, svaki sramniji od prethodnog - zvali su je "debela", "ku*va", "Big Mek", "prasica", ali jedan ju je najviše zaboleo - glasi ""Nije za ženidbu".

Taj opis, "nije za ženidbu", kaže Monika u razgovoru sa novinarima časopisa "The Cut", najviše ju je boleo.

- Uvek je postojalo zrnce sumnje u meni da bi to moglo da bude istina. Sećam se kada sam prvi put to čula, bila je 1998. godina. Posle tih reči, pala sam u tešku depresiju - rekla je tada Monika.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)
Loading
Gedza
03.05.2022 12:41

bucka...

Niki
22.08.2022 19:47

I ZBOG OVE GABORKE SMO BILI BOMBARDOVANI 1999,SAD CE I B AJDEN DA TE DOVATI