Sin Nade Topčagić je preživeo DVE kliničke smrti: Zadobio je TEŠKE povrede, ali je doktor za njega učinio ČUDO

M. G. Vesti 01.04.2022 20:41 0

Poznata folk pevačica Nada Topčagić dugo godina je u braku sa Zlatkom Đorđevićem, sa kojim ima sina Miroslava Đorđevića.

Sin Nade Topčagić je preživeo DVE kliničke smrti: Zadobio je TEŠKE povrede, ali je doktor za njega učinio ČUDO

Printscreen/ Instagram

Svojevremeno je Nada prošla pravi pakao jer joj je sin Miroslav doživeo tešku nesreću na skijanju. Naime, 2010. godine dok je bio na Jahorini na skijanju, Miroslav, kojeg zovu Mikica, zadobio je tešku povredu i pukom srećom ostao živ.

Pre nego što je stigla služba spasavanja Miroslav je dvadeset minuta ležao povređen na snegu. Izgubio je toliko krvi da je malo nedostajalo da ostane bez desne noge. Kasnije su ga doktori dva puta vraćali iz kliničke smrti, prenose domaći mediji.

U teškom periodu neizvesnosti i očaja, Nada i njen suprug strepeli su sa život svog naslednika.

‒ Dok Zlatko i ja nismo došli do njega nismo verovali da je uopšte živ. Hteli smo da ga prebacimo za Beograd, a pošto nije bio sposoban da se vozi kolima ili sanitetom, pokušali smo da nađemo helikopter. U tome su nam najviše pomogle Marija Šerifović i njena majka Verica, kojima sam zahvalna dok sam živa ‒ ispričala je jednom prilikom Nada.

 

 

Takođe, nakon transporta za Beograd, Mikica nekoliko nedelja nije osećao stopalo, a postojala je mogućnost da mu amputiraju nogu.

‒ Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega, dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saralitićem, spasili su život mom Miroslavu. Doktor Slavko završio je smenu i krenuo kući u trenutku kada su Mikicu dovezli u bolnicu. Kad je video mladog čoveka, vratio se i dva puta ga vraćao u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo pa su mu neprekidno dodavali nove jedinice krvi. Postojala je opcija da mu iseku nogu, ali je dr Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili ‒ rekla je svojvremeno, prenosi "Hello" .

Na svu sreću, sin Nade Topčagić se vremenom oporavio, danas živi u srećnom braku i ima dvoje dece, ćerku Mariju i sina Marka, koji su baka Nadi najveći ponos i radost.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading