MISTERIJA OTKRIVENA Noć pre venčanja, princ Čarls poslao je pismo i poklon Dajani, evo šta je pisalo!

K.Ć. Vesti 23.03.2022 19:10 0

Priča se da je princ Čarls napisao slatku poruku svojoj budućoj supruzi, princezi Dajani, noć pre njihovog venčanja 1981. godine – iako je već sumnjao u brak

MISTERIJA OTKRIVENA Noć pre venčanja, princ Čarls poslao je pismo i poklon Dajani, evo šta je pisalo!

Tanjug/Ap

Tako kaže engleski stručnjak za plemstvo i pisac Peni Džunor. Pre velike ceremonije, princ Čarls je svojoj budućoj supruzi poslao poklon i poruku u Klarens Haus , gde je Dajana provela poslednju noć sama. Želeo je da joj pokaže svoju podršku i da je ohrabri. Na kraju krajeva, 20-godišnjakinja je trebalo da uđe u jedan od najpoznatijih brakova svih vremena. Peni Džunor piše u svojoj knjizi „Vojvotkinja: Kamila Parker Bouls i ljubavna afera koja je potresla krunu“:

Noć pre venčanja, koju je Dajana provela u Klarens Hausu sa svojom sestrom Džejn, Čarls joj je poslao poruku i prsten sa ugraviranim perjem princa od Velsa.

Prema britanskom listu The Ekpress, koji citira knjigu, Čarls je navodno napisao:

- Tako sam ponosan na tebe i ako dođeš, sutra ću stati pred oltar pokraj tebe.

Peni tvrdi da je Čarls već verovao da je venčanje greška. Zašto? Pošto se Dajna promenila uoči ceremonije, postala je neraspoložena i nervozna. Međutim, otkazivanje venčanja nije dolazilo u obzir, po njegovom mišljenju bilo je prekasno.

Čarls i Dajana venčali su se 29. jula 1981. na jednoj od najraskošnijih ceremonija u istoriji aristokratije. Preko 750 miliona ljudi širom sveta pratilo je venčanje na televiziji. Međutim, sreća nije dugo trajala: par se zvanično razveo 1996.

Komentari (0)
Loading