"Od njega mi je ostalo blago GAĐENJE": Ovako je ćerka Zorana Radmilovića govorila o njemu, većinu života je provela SAMA, a njena prerana SMRT potresla je region

K.Ć Vesti 10.01.2022 17:30 2

Ana Radmilović, ćerka slavnog glumca Zorana Radmilovića je preminula 7. februara 2017. godine u 43 godini života

"Od njega mi je ostalo blago GAĐENJE": Ovako je ćerka Zorana Radmilovića govorila o njemu, većinu života je provela SAMA, a njena prerana SMRT potresla je region

Printscreen/Youtube

Ona je bila miljenica Zorana Radmilovića i Dine Rutić.

Ana Radmilović (1974) provela je godine mladosti uglavnom na Vračaru i u Cavtatu, završila Dvanaestu beogradsku gimnaziju, studirala glumu u Novom Sadu, diplomirala na ulogama sluge Stepana (Ženidba i udadba) i Ane od Kleva (Henri i njegovih osam žena), ali se nije posvetila glumi nego novinarstvu i pisanju. Dugi niz godina je bila zapaženi izveštač o događajima sa Kosova.

 

 

Imala je jedan brak, koji je kratko trajao i nije imala dece. Nije javno govorila o svojim ljubavima i emotivnim vezama sa partnerima, ali je većinu svog života provela sama. Živela je nekoliko godina na Kosovu i Metohiji, dok je radila kao izveštač sa Kosova, gde je stekla brojne prijatelje. Bila je članica Udruženja novinara Srbije (UNS).

Objavila je knjige Zalažem se za laž (2009, priređivač tekstova svog oca Zorana Radmilovića), uzbudljivu, smešnu i tužnu, pisanu iz donjeg rakusa – iz ugla deteta - prozu Kad je svet imao brkove (2011) i pseudodokumentaristički roman Tezge, pumpe, u brdima manastiri (2012). Pisala za mnoge listove i iza sebe ima preko dve hiljade tekstova, izveštaja, intervjua i kolumni.

Wikipedia

 

Ana Radmilović, koja je najlepše uspomene na oca sačuvala u knjizi "Kad je svet imao brkove".

- Slava ga je opterećivala i nije mu prijalo kad ga prepoznaju na ulici, voleo je mir i tragao za njim, a od njega mi je u vaspitanju ostala i blaga gadljivost prema moćnim ljudima i onima koji se moćnima dodvoravaju. Gajio je neku ispravnost i u skladu sa njom živeo - govorila je Ana Radmilović.

Njena majka Dina Rutić preminula je samo dve godine nakon smrti svoje ćerke. 

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
Predrag
28.01.2022 03:29

Bio je divan covek, prirodan veliki glumac, glumly je I tragedije I komedije sa istim uspehom i nadahnucem . Gledao Sam ga predominantly 150 putau "kralj Ibi" I " Radovanu okay 100 puta. Today Sam bi clan statistics u ATELJEU 212 I besplatno Sam gledao svaku njegovu predstavu.

Dragan
28.01.2022 08:59

Glup naslov, klasičan clickbait