Ljubav je glavni sastojak: Kuvarica Ljubica Komlenić o novoj sezoni emisije ,,MasterChef Srbija", evo kakav će biti sudija

Ana Klikovac Vesti 12.09.2025 20:29 0

Više o ovom iskustvu, očekivanjima od takmičara, hrani i inspiracijama, Ljubica Komlenić je ispričala za naš portal

Foto: Filip Golić Prva

Foto: Filip Golić Prva

Jedna od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora, Ljubica Komlenić je sa 19 godina, otišla je u Italiju i tamo završila fakultet za gastronomiju.

Uporan trud i zalaganje su je doveli do mnogobrojnih uspeha. Danas je Mišelinova koordinatorka gde radi sa kuvarima sa Mišlenovim zvezdicama.

Ovih dana je gledamo u hit emisiji ,,MasterChef Srbija" koja se emituje svakog četvrtka i petka u 21 čas na Prvoj televiziji. Ljubica je u pretodnoj sezoni bila gostujući sudija u dve epizode, a u najnovijoj sezoni se pridružuje žiriju sačinjenim od njenih kulinarskih kolega Nenada Atanaskovića i Filipa Ćirića.

Foto: Aleksandar Krstović Prva

Foto: Aleksandar Krstović Prva

 

Više o ovom iskustvu, očekivanjima od takmičara, hrani i inspiracijama, Ljubica Komlenić je ispričala za naš portal.

Očekivanja

Prvo što nas je interesovalo bilo su njena očekivanja od nove sezone emisije ,,MasterChef Srbija"

,,Očekujem vredan rad takmičara, dobru borbu i mnogo učenja tokom ove sezone ,,MasterChefa Srbija". Ono što sam do sada videla me je oduševilo, jer se vidi veliki pomak u srpskoj gastronomiji kod kuvara amatera", rekla je Komlenić.

Važna titula

Biti deo žirija je velika čast, stoga smo bili znatiželjni da saznamo kako je reagovala kada je saznala da će biti deo žirija.

,,U prethodnoj sezoni bila sam gostujući sudija u dve epizode, saradnja sa produkcijom ,,Rainmaker" i kolegama šefovima Filipom i Nenadom bila je odlična. Tu se i rodila ideja da postanem stalni član sudijske trojke u ovoj četvrtoj sezoni. Naravno, izašli su mi u susret kada je u pitanju moj kalendar obaveza u Italiji, ali ako se dobro organizujete sve je moguće, tako i ova četvrta sezona ide svojim tokom - glatko i lako. Saradnja sa produkcijom ,,Rainmaker" je odlična i sve uspevamo da se dogovorimo," objasnila je ona.

Sudijama se često pripisuje strogoća. Pitali smo se kakav je Ljubica sudija, na šta je ona odgovorila:

,,Kao sudija mislim da nisam stroga, ili bar sebe tako ne doživljavam, ali jesam pravična i precizna. Naravno, mnogo obraćam pažnju na higijenu, tehnike kuvanja, konzervaciju proizvoda, zato što želim da kada neko degustira hranu bude siguran i u kvalitet i u ispravnost onoga što je na tanjiru. Imam veliku veru u Boga i mislim da pravičnost i dolazi iz vere i da treba da širimo ljubav, a ne mržnju. Ako već nekome sudimo, onda mu treba suditi samo po zasluzi i uvek mora da pobedi onaj ko je najbolji."

Takmičari

Svaki sudija ima kriterijume koje očekuje da njegovi takmičari zadovolje, pa tako i gospođa Komlenić.

,,Očekujem da slušaju, a ne samo da čuju. Jer je velika razlika u tome. Ako pomno slušate, onda ćete shvatiti gde ste pogrešili i da je kritika konstruktivna, ako samo čujete, onda se to što ste samo čuli i zaboravi. Ovo bi ujedno mogao da bude i savet svima, ne samo takmčarima u četvrtoj sezoni. Slušajte dobro i sve će biti bolje," objasnila je ona.

Kolege

Kako Ljubica u ovom takmičenju nije sama, interesovalo nas je da nam ispriča malo više o njenoj saradnji sa kolegama Nenadom Atanaskovićem i Filipom Ćirićem

 

 

,,Sa obojcom imam predivnu saradnju i tokom snimanja, ali i kada se kamere isključe. Nas troje sada imamo još jaču energiju i sjajno sarađujemo. Kada donosimo odluke u ocenjivanju, imamo sličan stav. Kada sam gostovala u prethodnoj sezoni lako smo našli zajednički jezik i samo nastavljamo tako. Važno je da budemo pravični i da obratimo pažnju na svaku komponentu i da, naravno onaj, ko je bolji i pobedi," rekla je Ljubica.

Omiljena hrana

Hrana je njena ogromna ljubav, zbog čega smo je pitali šta ona najviše voli da kuva.

,,Najviše volim da kuvam svojoj deci i prijateljima. Moja deca vole ribu, pa je to uvek dobar izbor, ali Alesandro voli i lingvine sa buzarom, Elena više da eksprimentiše kada je hrana u pitanju, ali voli domaću sarmu i knedle, a Vanja voli zdravu hranu. Ipak, kome god da pripremam hranu u tom jelu može da pronađe glavni sastojak, a to je ljubav," objasnila je.

Kuvanje

Životna želja mnogih zaljubljenika u kulinarstvo je da saznaju kako izgleda dan u kuhinji Ljubice Komlenić. Dobra stvar- ne morate da nagađate. Ljubica nam je odala tajnu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WOREL (@worel.doo)

 

,,Prenatrpano ponekada, ali moj dan počne tako što ujutru uvek odradim vežbe, pa na prazan stomak popijem čašu obične vode sobne temperature, obavezno doručkujem, pa se spremim za posao i onda taj prenatrpani dan krene i ja mogu da postignem sve što sam sebi zadala. Vodim ekipu od dvesta mišlen šefova, a među njima je i stotinu najboljih poslastičara, pekara, pica majstora, a sve to pod imenom "Chefs For Life" čiji sam kreator zajedno sa biznismenom Dijegom Toskanijem, a i brend menadžer sam toga. Zajedno radimo velike, zahtevne događaje, ali imamo i humanitarni karakter. Često organizuejmo takve događaje i na to smo ponosni," rekla je naša sagovornica.

Omiljene kuhinje

Poznato je da Ljubica voli srpsku i italijansku kuhinju, ali koja je još kuhinja izdvojili po njenom ukusu?

,,Ima ih mnogo. Na spisku je japanska kuhinja, ali i švedska, jer imaju sjajne tehnike, a u Kini sam probala jelo do tri vrste pečuraka koje su bile spremljene veličanstveno," odgovorila je Ljubica.

Uspeh

S obzirom da je Ljubica osoba koja se može pohvaliti morem izuzetnih uspeha pitali smo je koji trenutak se posebno istakao u njenoj karijeri.

 

 

,,U Italiji, državi koja ima 60 miliona stanovnika, bila sam trener nacionalnog kulinarskog tima, i osvojili smo velike nagrade na olimpijadama. A moj najveći uspeh je bio kada smo 2011. godine uspeli da se plasiramo na svetsko prvenstvo. Došli smo do polufinala, a onda i do prvog mesta. Italijanski tim je nakon te pobede 2011. godine predstavljao celu južnu Evropu na takmičenju u Južnoj Koreji. Na to sam izuzetno ponosna," rekla je ona.

Savet

Na kraju smo je zamolili da uputi savet ljudima koji žele da se bave kulinarstvom. Ljubica im je poručila:

,,Da ne odustaju, da rade na sebi, da slušaju, da uče iz dana u dan. Bitno je i biti discipilinovan, jer raditi u kuhinji nije lako i mnogi odustaju, tako da i upornost bitna i morate da volite ono što radite i da želite to da radite."

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs ZAŠTO TREBA IZBEGAVATI TESTENINU U OBLIKU MAŠNICE? #najzena #zena #fypシ゚ #foryou #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading