Sa 10 godina radili su joj nešto nezamislivo: Imala je majku iz pakla zbog koje i dan-danas pati

Tatjana Badarević Vesti 17.10.2024 15:42 0

Godinama je rešavala traume koje su nastale u detinjstvu

Bruk Šilds

Profimedia

 

Holivudska glumica Bruk Šilds (59) stekla je svetsku slavu ulogom u filmu "Plava laguna" 1980. kada je tumačila lik 15-godišnje devojke koja odrasta na pustom ostrvu. Snimala je golišave scene iako je bila maloletna, a javnost i dalje osuđuje njenu majku koja ju je gurnula u taj svet dok je bila dete.

Bruk je s 10 godina pozirala za izdanje Plejboja. Bilo je to 1975., a pristanak je potpisala njena majka Teri Šilds. Bila je potpuno gola, a na sebi je imala samo ogrlicu oko vrata. Samo pet dana nakon što se Bruk rodila, Teri je za svoju ćerku rekla kako je ona najlepša devojčica koju je ikad videla i da će joj ona pomoći da izgradi karijeru, kako prenosi Today.

Bruk Šilds

Profimedia

 

 

Imala je 11 meseci kada je snimila reklamu za sapun, a onda ju je s 12 godina majka naterala da glumi dečiju prostitutku u filmu "Pretty Baby."

"Bila sam tako naivno, nevino dete. Nisam ni znala što je to privlačnost", ispričala je jednom prilikom glumica. Pre godinu dana zabrinula je svoje obožavatelje nakon što se srušila u restoranu i završila u bolnici.

"Odjednom mi se sve zacrnelo. Ruke su mi pale, a glavom sam udarila u zid. Imala sam veliki napad. Znači pena na ustima, potpuno sam modra, i kao da ću progutati jezik. Sledeće čega se sećam je da su me smestili u kola hitne pomoći", ispričala je glumica. U zadnjih nekoliko godina imala je niz zdravstvenih problema, pa je tako 2021. slomila bedrenu kost i ponovo učila kako da hoda.

 

 

Bruk je u braku s rediteljem Krisom Henčijem od 2001., a dobili su dve ćerke; Rovan (21) i Grier (18). Šilds je svojevremeno bila jedna od najatraktivnijih glumica, a pohvale na račun vitke linije i dostojanstvenog starenja dobija i danas. 

Glumica je o svom životu, karijeri i objektivizaciji snimila i film, nazvan "Slatka mala", po istoimenom kontroverznom filmu iz 1978. u kojem je glumila kao 12-godišnjakinja. Bruk nikad nije shvatila kako je njena majka, inače glumica i producentkina, dopustila da joj ćerka s 11 godina glumi prostitutku.

Komentari (0)
Loading