Bila je brža od Šumahera: Kraljica Elizabeta je i u starosti obožavala da vozi auto, ali je ovaj horor naterao da prestane

Vesti 15.10.2024 14:27 0

Kraljica je sama vozila po javnim putevima sve do 93. godine života...

kraljica

GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Dok su većina baka, da ne pominjemo pra-bake, poznate po opreznoj vožnji na putu, taj staromodni stereotip očigledno nikada nije važio za kraljicu Elizabetu.

Prema rečima kraljevske asistentkinje koja je za kraljicu radila 18 godina, Samante Koen, kraljica volela da brzo vozi. U novom intervjuu za The Sunday Times, Koen je govorila o ,,stidljivoj", ali ,,razigranoj" prirodi svoje bivše šefice i kako se njen hrabar karakter ogledao u njenim vozačkim navikama.

,,Bila je hrabra," rekla je Koen o kraljici Elizabeti, pre nego što je otkrila da je kraljica ,,brzo vozila svoje automobile oko Balmorala."

Kraljica je sama vozila po javnim putevima sve do 93. godine života. Međutim, dobrovoljno je odustala od te privilegije nakon što je njen suprug, princ Filip, odustao od svoje vozačke dozvole nakon nesreće koja se dogodila 2019. godine.

Tada su izveštavali da je kraljica još uvek vozila svoj Land Rover po privatnim putevima u blizini Bakingemske palate i Balmorala.

 

 

U drugom delu svog intervjua, Koen je otkrila kako je kraljica bila ,,porodična žena" bez ega, uprkos tome što je bila doslovno kraljica Engleske.

,,Uvek me je fasciniralo to što je u svetu slavnih, gde su razne zvezde dolazile u palatu, kraljica bila antiteza slavnim ličnostima," rekla je. 

,,Ona je bila maestro. Razumela je da je to njena uloga. Shvatala je to veoma ozbiljno i izvodila je savršeno. Ali je znala da je to nije deo njene stvarne ličnosti. Nikada nije bila opijena tim šarmom, nikada se nije hvalila, nikada nije htela se doteruje."

Coen je dodala: ,,Mnogo mi se sviđalo to što nije imala ego."

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading