Majka ju je sa 14 godina poslala na operaciju nosa: Danas je vanserijska lepotica, a zbog bolesti zamalo da izgubi sve

Tatjana Badarević Vesti 09.10.2024 10:29 0

Kada se bolest pogoršala, više nije htela da razmišlja o poslu pa je prestala da nosi modne revije

Bela

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

 

Svetski poznata manekenka Bela Hadid, mlađa sestra Điđi Hadid, koja se takođe bavi manekenstvom, slavi 28. rođendan, kako prenose strani mediji.

Bela je danas jedna od najuspešnijih manekenki, no u jednom trenutku je pauzirala manekensku karijeru zbog bolesti.

Naime, saznala je da boluje od lajmske bolesti, koju inače prenose krpelji. Izaziva je bakterija Borrelia burgdorferi, a bolest zahvata više sistema, najčešće kožu, zglobove, srce i nervni sistem. Skoro svakodnevno ju je bolela glava, imala je grčeve u mišićima i bolove u zglobovima, a smetali su joj buka i svetlost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Bolest joj je dijagnostikovana  2012. godine. Lečenje antibioticima je učinkovito u ranom stadijumu bolesti, a infekcija može postati ozbiljna i dugotrajna. U jednom trenu otkrila je i da je ostala bez zuba.

Kada se bolest pogoršala, Hadid više nije htela da razmišlja o poslu pa je prestala da nosi modne revije, ali s vremena na vreme pozira za poznate brendove. Danas živi potpuno drugačijim načinom života. Mir je pronašla na malom ranču u Teksasu i stalno boravi u prirodi, jaše konje i ne vodi toliko javan život kao pre.

Dok je bila tinejdžerka, njenoj majci Jolandi Hadid nije se sviđao njen nos, pa ju je s 14 godina poslala na operaciju. To je bio samo početak svih problema sa samopouzdanjem koje je ovaj model imao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

"Uvek se pitam kako je devojka s neverovatnom nesigurnošću, anksioznošću, depresijom, problemima s izgledom, problemima sa ishranom, koja ima socijalnu anksioznost, dospela tu gde je sada", ispričala je Bela jednom prilikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Bela Hadid je trenutno u vezi s profesionalnim jahačem Ejdenom Baunelosom zbog kojeg se preselila u Teksas. Bela je pre Ejdena bila u vezi s umetničkim direktorom Markom Kalmanom i poznatim pevačem The Weekndom.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading