Zaplakaće i najtvrđi, želeo da svoje srce da bratu blizancu: Slavni glumac sa 13 godina razmišljao o najgorem, samo da bi pomogao njemu

Nedeljko Tišanović Vesti 16.09.2024 20:45 0

Ova priča slama...

Zaplakaće i najtvrđi, želeo da svoje srce da bratu blizancu: Slavni glumac sa 13 godina razmišljao o najgorem, samo da bi pomogao njemu

EPA

Slavni glumac Ešton Kučer ima brata blizanca Majkla mlađeg od njega samo 5 minuta kojem je po rođenju dijagnostifikovana cerebralna paraliza. 

Ovo saznanje s vremenom je jako teško palo glumcu koji je želeo na svaki način da pomogne bratu, pa čak je sa 13 godina razmišljao o samoubistvu kako bi donirao svoje srce bratu blizancu kojem je to u tom trenutku bilo neophodno. 

Razmišljam u sebi: ako je iko odgovarajući donator, onda sam to ja. Onda počinješ da vrtiš te misli u svojoj glavi: ovaj balkon izgleda dovoljno visoko. Mislim da je trenutak kad sam stajao na balkonu i govorio: 'Ja sam odgovarajući donator', verovatno bio tačan trenutak kada se dogodila promena, gde sam pomislio: 'Kako mogu da budem ovaj srećnik, a moj brat se rodio sa cerebralnom paralizom i treba mu transplantacija srca?' — prisetio se jednom prilikom glumac.

Međutim, ubrzo su pronašli odgovarajućeg donora što je značajno poboljšalo Majklovo zanimanje. On je danas motivacioni govornik i njegova borba motivisala je i samog Eštona. 

Od kada sam rođen, morao sam sve da delim sa bratom: rođendan, krevet, garderobu, delili smo sve i nikada nisam bio sam. Ja nisam znao da postoji drugačiji put, jer sam uvek imao brata uz sebe. Moj brat je rođen sa cerebralnom paralizom i što sam stariji, osećam se lošije zbog toga što nismo jednaki. Ipak, moj brat me je naučio da nas konstitucija laže, ali i stvarima koje sam ne bih znao da prepoznam. Iako nismo jednaki, imamo isti kapacitet da volimo — rekao je Ešton.

Nažalost, Ešton se u jednom svom periodu života borio sa retkim oblikom vaskulitisa. 

Imao sam taj čudan, super redak oblik vaskulitisa, koji mi je onesposobio vid, oštetio sluh i poremetio ravnotežu — otkrio je tada i dodao:

Ovaj poremećaj mi je promenio život i trebalo mi je godinu dana da povratim vid, sluh i ravnotežu.

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading