Lice i telo mi se grčilo, ruke ukočile...Sestra Kejt Mos završila u bolnici nakon predoziranja Ozempicom

Slobodanka Ćorić Vesti 13.09.2024 07:52 0

Pre nekoliko meseci nisam bila zadovoljna svojom težinom, prijateljica mi je nabavila Ozempic

loti mos

Printscreen/Instagram

Manekenka Loti Mos, polusestra supermodela Kejt Mos, završila je u bolnici nakon predoziranja Ozempicom, lek koji je namenjen dijabetičarima, a mnogi ga zloupotrebljavaju za mršavljenje. Lottie je Ozempic nabavila preko prijateljice, a sada kaže da bi "radije umrla" nego ga ponovo koristila.

Naime, Loti je imala napad nakon dva nedelje korišćenja velike doze Ozempica i sada je podelila svoje iskustvo. Napad je bio uzrokovan teškom dehidracijom. Nakon što su je pregledali lekari, Lottie je saznala da bi doza Ozempica koju je ubrizgavala trebala biti prepisana nekome ko ima barem 100 kilograma, dok je ona u rasponu od oko 50 kilograma.

 

 

"Pre nekoliko meseci nisam bila zadovoljna svojom težinom, prijateljica mi je nabavila Ozempic. Količina koju sam uzimala bila je namenjena ljudima koji imaju 100 kilograma i više, a ja imam oko 50. To su stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam ga uzela," rekla je Lottie.

Uzimala je preveliku dozu "Ali uzela sam ga. Ubrizgavala sam ga u nogu i to je bila najgora odluka koju sam donela. Ovo je upozorenje za sve. Molim vas, ako planirate da ga uzimate, nemojte, nije vredno toga," napominje manekenka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lottie Moss (@lottiemossxo)

 

Opisala je teške nuspojave koje je pretrpela - povraćala je, promenila boju lica, drastično smršavela... Lottie je rekla da je težila oko 60 kilograma pre nego što je pala na 57 nakon prve doze i da je na kraju imala najmanje 53 kilograma.

"Radije bih umrla nego ga ponovo koristila. Bilo mi je tako mučno. Koristila sam ga dva nedelje. Uzimate po jednu injekciju nedeljno i nikad u životu se nisam osećala bolesnije. Povraćala sam, bilo je užasno. Bila sam u krevetu dva dana, a težina mi je pala. To nije zdravo mršavljenje. Toliko mi je bilo loše da sam svojoj prijateljici rekla da ne mogu ni vodu da pijem ni da jedem, ništa. Morala sam da idem u bolnicu," rekla je.

 

 

Grčila se na podu bolnice Nakon što je otišla u bolnicu, Loti je doživela napad koji je, kako kaže, bio najstrašnija stvar koja joj se dogodila. Prijateljica ju je držala za noge dok se ona grčila na bolničkom podu. Kaže da je medicinska sestra bila šokirana kada je saznala koliku je dozu uzimala i koliko je smršavela u kratkom vremenskom periodu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lottie Moss (@lottiemossxo)

 

"Bilo je strašno. Nisam znala šta se dešava. Lice mi se grčilo, telo mi je bilo napeto, ruke... Bilo je čudno. Ruke su mi se stisle i nisam ih mogla pomeriti, činilo se kao da ću slomiti ruku," rekla je.

"Nadam se da moje iskustvo može biti lekcija nekim ljudima, nije vredno toga. To je za dijabetes, nije za mršavljenje. Shvatam da sve slavne osobe trenutno koriste to i to je teško gledati," dodala je.

Loti je počela da se bavi manekenstvom sa 16 godina. Kaže da je modna industrija toksična i da su je često ismijavali zbog toga što nema tanak struk, zbog čega ponekad nije ni dobijala priliku da nosi revije.

Komentari (0)
Loading