Samohrani otac dobio puno starateljstvo: Majka izgubila pravo na sina jer je htela da ga odgaja kao nebinarno dete

Slobodanka Ćorić Vesti 03.09.2024 17:50 0

On želi da bude dečak. On to jasno pokazuje. Ako kažete bilo šta drugačije, jako se uzruja, i jednostavno je besmisleno da bilo ko, bilo koja osoba, nameće tu ideologiju detetu

otac

Printscreen/Instagram

Samohrani otac Harison Tinsli iz Kalifornije dobio je puno starateljstvo nad svojim četverogodišnjim sinom nakon što je na sudu tvrdio da njegova bivša devojka i majka njihovog sina želi da ga odgaja kao nebinarno dete.

Harison je postigao nagodbu kojom mu je dodeljeno puno starateljstvo nad svojim sinom Savjerom, što su desničari u Americi pozdravili.

"Znam da je dečak," rekao je Harison za Dajli Signal. "On želi da bude dečak. On to jasno pokazuje. Ako kažete bilo šta drugačije, jako se uzruja, i jednostavno je besmisleno da bilo ko, bilo koja osoba, nameće tu ideologiju detetu, umesto da mu jednostavno dozvoli da bude srećan sa onim što jeste," rekao je Harison.

Tokom borbe za starateljstvo, Harison je dao brojne intervjue u kojima je opisivao kako se osećao kada je video da majka njegovog sina oblači dete u haljine i stavlja mu šminku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POPlitics (@poplitics)

"Definitivno je predivan osećaj boriti se za nešto tako važno i zaista to postići. Samo želim da pomognem većem broju ljudi da zaštite decu. Želim da zaštitim više dece. Mislim da je to bitka mog života," rekao je Harison o dobijanju punog starateljstva.

Harison je na sudu tvrdio da je majka njihovog sina "postala lezbejka" nakon prekida, dok je Savjer tada bio samo beba.

Bivšoj Harisonovoj devojci prethodno je dodeljeno zajedničko starateljstvo i navodno se identifikovala kao nebinarna osoba, odgajajući Savjera kao takođe nebinarnog.

Neki roditelji odlučuju da odgajaju svoju decu kao nebinarna kako bi im "pružili slobodu da istražuju i izražavaju svoj rodni identitet bez ograničenja tradicionalnih rodnih uloga.

 

@alo_portal Da li biste podigli kredit samo da vas našminka Stefan Subotić? #alo #alodnevnenovine #alonovine #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal
Komentari (0)
Loading