Bračni terapeut tvrdi: Tajna srećnog i dugog braka se krije u ove 3 jednostavne navike

Vesti 26.08.2024 15:51 0

Da bi brak ili veza bili srećnu, treba primeniti tri navike, kako tvrdi bračni terapeut.

zaljubljeni par

Shutterstock

Ljubav za čitav život i dug brak i danas postoje. Ali ako nemate sreće s partnerskim odnosima, morate da da poradite na tome. Poslušajte savet porodičnog i bračnog terapeuta Alison Koen. Ona ističe za „Your Tango“ da se u srećnoj vezi ili braku sve svodi na kombinaciju tri ključne navike.

1. Iskažite partneru zahvalnost

"Nije dovoljno samo misliti o tome. Vaš partner mora to da čuje. Zahvalnost kod partnera stvara želju da i dalje daje najbolje od sebe, jer je stalno nagrađen za svoj trud", kaže terapeut. Dodaje da pokazivanje zahvalnosti partneru dokazano povećava pozitivan osećaj među parovima povećava nivo hormona sreće.

"Razmislite o specifičnim, sitnim stvarima koje volite kod partnera i kako to da mu saopštite. Hoće li to biti izraženo rečima, ili napisano u slatkim nežnim porukama, ili kao mali znak pažnje.  Budite kreativni. Malo toga može mnogo da znači", savetuje terapeut.

2. Pokažite poštovanje

Kada pokazujemo poštovanje, svaka odluka koju donosimo stvara priliku za povezivanje s partnerom. Kao rezultat toga, primjenjujemo strategije za održavanje odnosa. "Slušajte njihovo mišljenje, komunicirajte kada imate probleme i pokušavajte ponekad da stavite potrebe partnera iznad svojih. Pokazivanjem poštovanja demonstrirate da je vaša voljena osoba najvažnija u vašem životu. Studije sa Univerziteta Kalifornija - Dejvis kažu da je poštovanje ključno za uspešnu vezu", kaže Koen.

3. Pokažite partneru da ga želite

"Jedna od najosnovnijih ljudskih potreba je osećati se poželjno i biti s nekim ko pokazuje fizički i emocionalni interes. Partneru se to može pokazati dodirom, iskazati rečima i tako stvoriti povezanost i osećaj da ste nekome zanimljivi, zabavni i vredni pažnje", objašnjava terapeut. Savetuje da partneri jedno drugo pitaju šta rade ispravno, a i čemu greše, kako bi mogli da se ponašaju u skladu sa međusobnim potrebama.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading