Šta biste rekli da je Hana vaša ćerka? Mogla je da bude najpoznatija balerina, sve je napustila zbog muža, rodila 8 dece, muze krave i pravi sir

Jelena Vukelić Vesti 29.07.2024 13:06 0

Rasprava o "tradicionalnim ženama", tkz "trad wife" (etiketa koja se primenjuje za žene koje su svesno usvojile tradicionalne rodne uloge i koje sada žive, kuvaju i odgajaju decu ili žene koje su suprotnost modernom feminizmu, zavisno od toga koga pitate), traje već neko vreme.+

Hana Nilman

Printscreen

Ali ove nedelje, milionske oči interneta su gledale samo u pravcu jedne  - Hane Nelman, na društvenim mrežama poznatijoj pod nadimkom "Ballerina Farm". Hana je, na zahtev svog budućeg muža, napustila svoje snove da postane najbolja balerina na svetu, udala se, rodila osmoro dece i živi na farmi sa mužem. 

 

 

 

 

Ko je Ballerina Farm?

Balerina Farm je naziv naloga na društvenim mrežama koji koristi Hana Nilman (34), žena sa preko 9 miliona pratilaca na Instagramu i još 7,6 miliona na TikToku. Ona je bivša balerina školovana u Džulijardu, koja je odrasla kao pobožna mormonka i sada živi na farmi u planinama Jute.

Poput drugih naloga koji promovišu tradicionalne vrednosti, Hana često objavljuje slike koje izgledaju kao iz snova, prikazujući se u kariranim haljinama dok sprema domaći puter, sir i obroke koristeći sastojke iz svoje bašte i farme  (koja se prostire na 328 hektara) kako bi nahranila svoju veliku porodicu.

 

 

@ballerinafarm

Stroganoff is a family favorite. I used some lamb roasts we had in the freezer and added Daniel’s yogurt that he made the night before ✨✨ ♬ original sound - Ballerina Farm

 

 

Ko je njen muž?

Daniel Nilman, koji takođe deli sadržaj o životu na farmi na svom nalogu i ima pola miliona pratilaca na Instagramu, nekada je bio direktor kompanije za obezbeđenje u vlasništvu njegovog oca. Često objavljuje postove gde radi na farmi, brine o životinjama i u potpunosti prihvata svoj rustični kaubojski stil života.

Daniel je takođe odrastao u mormonskoj porodici kao jedno od devetoro dece, a njegov otac je milijarder Dejvid Nilman, osnivač avio-kompanije JetBlue. Hana i Daniel su se upoznali na košarkaškoj utakmici na koledžu, a prvi "sastanak" su imali u avionu, nakon što je Daniel saznao da će Hana leteti JetBlue letom iz njihovog rodnog grada Solt Lejk Sitija za Njujork i uspeo da se prebaci na sedište pored nje. Nakon mesec dana zabavljanja su se venčali, a posle tri meseca ostala je trudna prvi put.

 

 

 

Koliko dece ima Ballerina Farm?

Hanah i Daniel imaju osamoro dece: 12-godišnjeg Henrija, Čarlsa (10), Džordža (9), Frances (7), Lusi (5), Martu (3), Mejbel (2) i Floru, koja ima šest meseci. Par je javno izjavio da trudnoću prepuštaju molitvi i Božjoj volji i ne koriste kontracepciju. Takođe, sedam puta se porodila bez epidurala uz prisustvo supruga, a samo prvi porođaj je bio sa epidularom jer je Daniel tada imao posla na farmi i nije prisutstvovao porođaju.

 

 

 

 

Zašto ljudi pričaju o Ballerina Farm?

Nakon što je Njujork Post objavio intervju sa Hanom i Danielom, mnogi su ostavljali zabrinute komentare ispod Haninih postova, pitajući se da li je zaista srećna svojim životom na farmi i da li je to uopšte ikada bio njen izbor. U prilog svemu tome ide i izjava baš iz ovog intervjua u kome Hana kaže kako je želea da od male štale napravi sopstveni plesni studio, ali umesto toga, štala je postala učionica za njihovu decu. Prema članku, Daniel zahteva da Hane da vodi svu brigu o deci bez pomoći dadilja i kućnih pomoćnica, iako to lako sebi mogu da priušte. Daniel je čak u tom intervju rekao da Hana po nedelju dana ne može da ustane iz kreveta od umora.

 

 

 

 

Jedan komentar ispod Haninog Instagram naloga, koji je dobio preko 2,600 lajkova, glasi:

"Upravo sam pročitala članak i jako sam tužna zbog Hane. Ništa od ovoga nije ono što je ona želela, ali to radi jer Daniel to želi. Sve u vezi njihovog života je ono što je on oduvek želeo. Jedina stvar koju je ona smela da zadrži je ime. To ime koriste kao brend. Tako tužno."

 

 

 

 

Drugi su osećali drugačije.

"Pročitala sam članak i jasno je pristrasan. Autor pokušava da prikaže Daniela kao muža kao kontrolora, a Hanu kao žrtvu koja je odustala od svojih snova. Molim vas. Jasno je da ovde postoji jasna predrasuda prema odluci žene da bude domaćica. 

A šta vi mislite? Šta biste rekli da je Hana vaša ćerka?

 

Komentari (0)
Loading