Švedski sto za manijake: Žena apelovala na roditelje, "ne puštajte decu bez kupaćeg na plažu", evo gde se kriju

Slobodanka Ćorić Vesti 16.07.2024 15:14 0

Vašu decu ne snimaju isključivo pedofili na plažama" - snimaju ih i oni koji prodaju takve fotografije pedofilima, razvijajući ovakav biznis

Švedski sto za manijake: Žena apelovala na roditelje, "ne puštajte decu bez kupaćeg na plažu", evo gde se kriju

Shutterstock

Iako mnogi misle da su na bazenima ili moru ostavili sve brige za sobom, često zaboravljaju da mogu biti izloženi skrivenoj opasnosti od pedofila koji vrebaju priliku da tajno snimaju i fotografiraju decu. Ovakva upozorenja su se često pojavljivala na društvenim mrežama, kao što je grupa "Grčka info", gde roditeljima preporučuju da decu ne puštaju da budu gola.

Jedna članica ove grupe nedavno je upozorila na opasnost od predatora koji se kriju na plažama i bazenima, spremni da iskoriste priliku i zabeleže decu bez odeće. Ona je apelovala na roditelje da budu pažljivi i naglasila važnost da deca ne budu potpuno gola na javnim mestima.

"Dragi roditelji koji dozvoljavate deci da budu gola na plažama ili bazenima, ovo je važno upozorenje za vas. Vaši komentari poput 'uvek su postojali pedofili i uvek će ih biti' ne mogu se opravdati. Iako je pedofilija postojala i ranije, sada, uz pomoć mobilnih telefona i interneta, pedofili imaju lakši pristup snimcima vaše gole dece", napisala je ona.

Njena objava izazvala je brojne komentare, pri čemu su mišljenja bila podeljena. Neki su naglasili da pedofili nisu prisutni samo na plažama, dok su drugi ukazali na trgovinu ovakvim fotografijama. Žena je odgovorila na neke od komentara ispod svoje objave.

"Pedofili se nalaze svuda, ne samo na plažama" - ovo nije tačno. Deca su gola samo na plažama. "Vašu decu ne snimaju isključivo pedofili na plažama" - snimaju ih i oni koji prodaju takve fotografije pedofilima, razvijajući ovakav biznis. "Pedofili će snimati decu čak i u kupaćem kostimu" - gole slike vaše dece se mnogo lakše i brže prodaju i koriste na internetu. "Deca ne bi trebalo da budu gola, a devojčice mogu nositi kupaće kostime sa tangama" - to je bez komentara! "Da li je prirodnije da deca od 2-3 godine budu gola ili da devojčicama od istog uzrasta oblačite gornji deo kupaćeg kostima?" - takođe, bez komentara.

"Ovo su samo neki od komentara na moj prethodni post koji pitanjem postavlja vaše stavove na ovu temu. Oni pokazuju koliko smo nedovoljno informisani i obavešteni, čak i kada su u pitanju teme o našoj deci", napisala je žena.

Tekst objavljen na stranici "Grčka info" upozorava da pedofili najčešće koriste mobilne telefone za snimanje dece, ali da se ponekad koriste i drugim skrivenim uređajima kao što su ključevi automobila sa ugrađenom kamerom, satovi sa kamerom ili čak kamere u običnim naočarima za sunce.

"Prošlog leta su u jednoj susednoj zemlji uhapšena dvojica stranih državljana koji su koristili kameru sakrivenu u frižideru za plažu kako bi snimali gole dece. Ovi ljudi često dolaze na plažu sa svojim porodicama kako bi prikrili svoje bolesne sklonosti. Stručnjaci tvrde da su plaže sa golom decom raj za pedofile", navodi se u grupi.

Dalje se ističe da se takvi sadržaji ili razmenjuju ili prodaju, pri čemu su najtraženiji snimci što mlađe dece, zbog čega postižu visoke cene na crnom tržištu.

"Odgovorno ponašanje roditelja, uključujući i zaštitu dece od slobodnog izlaganja njihovih genitalija, ključno je kako bi se suzbilo širenje ovakvih materijala. Roditelji moraju biti obavešteni i dati svoj doprinos u sprečavanju ovakvih zloupotreba", zaključuje se u tekstu.

Komentari (0)
Loading