Ona je unuka Jovanke Broz: Otkrijte koja je naša poznata novinarka i voditeljka u pitanju

Slobodanka Ćorić Vesti 11.07.2024 16:16 0

Nasledila svoju baba-tetku Jovanku ne samo po porodičnoj vezi, već i po snazi i harizmi kojom je ova žena oblikovala deo jugoslovenske istorije

jovanka broz

Profimedia

Gordana Goca Uzelac, danas poznata novinarka i voditeljka na Televiziji Pink, ima neobičnu vezu s istorijom Jugoslavije koja je nekada bila središte svetskih dešavanja. Ona je unuka Jovanke Broz, žene koja je postala prva dama SFR Jugoslavije udajom za Josipa Broza Tita 1952. godine. Iako je Jovankin brak s Titom bio okružen kontroverzama i tajnama, Goca je odrasla uz priče svoje baba-tetke o vremenima kada je Jugoslavija bila u centru svetske pažnje.

Jovanka i Tito nisu imali decu, ali Goca je oduvek bila blisko vezana za naslednike Jovankinih sestara, koje je smatrala svojom porodicom. Dok je Goca napredovala u karijeri novinarke, Jovanka je živela povučeno, bez ličnih dokumenata sve do 2009. godine, kada su joj Ivica Dačić i Rasim Ljajić dodelili ličnu kartu i pasoš. Nakon Titove smrti, Jovanka je preminula u Beogradskom Urgentnom centru 20. oktobra 2013. godine u 89. godini.

gordana uzelac

Printscreen

 
Komentari (0)
Loading