Ovo je najpopularnije žensko ime! Devojčice koje ga nose su mudre i snalažljive, a isto se izgovara na svim jezicima

Vesti 09.06.2024 10:45 0

Žensko ime koje odoleva svim trendovima nose i mnoge poznate i uspešne žene širom sveta.

devojčice

Shutterstock

Jedno žensko ime je popularno već 100 godina! Ceo vek ga roditelji biraju za svoje ćerke, pa ga uzmite u obzir kada birate ime za svoju ćerkicu.

Najpopularnije u 20 zemalja

Žensko ime Sofija je najpopularnije na svetu. To ime se isto izgovara na svim jezicima, a u čak 20 zemalja je među tri najčešća imena koja roditelji daju svojim ćerkama. Lako se izgovara na mnogim jezicima, zvuči isto u celom svetu.

Do tog zaključka došla je američki stručnjak za imena Laura Vatenberg, koja navodi da najviše Sofija ima u Italiji, Meksiku, Rusiji i Americi. „Zapanjujuće je da na toliko različitih jezika i u toliko različitih kultura jedno ime zvuči isto“, izjavila je Laura Vatenberg.

Devojčica

Shutterstock

 

Devojčice koje ga nose su pametne

Meksiko, Rusija, Argentina, Italija, Švajcarska, Estonija, Čile i Slovačka su zemlje u kojima roditelji svojim devojčicama najčešće daju ime Sofija. U čak 20 zemalja Sofija je među tri najpopularnija imena.

Sofija na grčkom znači mudrost, a tajna popularnosti tog imena za devojčice je delom u tome što se na različitim jezicima isto izgovara. Neki njegovu popularnost povezuju s poznatim damama, poput Sofije Vergare, Sofije Loren, Sofije Riči.

Bonus video:

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading