"Ovo je zlostavljanje deteta!": Roditelji postupkom razbesneli javnost, ono što su uradili pokrenulo rat na mrežama

Olja Jelić Vesti 19.04.2024 15:26 0

Kada je u pitanju bušenje ušiju bebama i maloj deci, javnost je podeljena

Bušenje ušiju bebi

Printscreen/TikTok

Kada je u pitanju bušenje ušiju bebama i maloj deci, javnost je podeljena. Dok jedni to čine zbog kulturoloških razloga, a drugi jer im se sviđa, postoje i oni koji su veliki protivnici toga da roditelji buše uši deci sve dok ona nisu dovoljno velika da sama kažu žele li to uopšte.

Kejti Šadel probušila je uši kad je imala tri meseca, pa je isto odlučila učiniti sa svojom ćerkom. Na TikToku je objavila snimku u kojoj njena ćerka sedi ocu u naručju. Beba spava, a čim joj radnica nakitom probuši uvo, ona se trznula i počela da plače.

Međutim, tu nije bio kraj drami jer je bebi pištolj ostao zaglavljen u ušnoj resici. Dok je radnica pokušavala da ga ukloni, beba je neutešno plakala, a na licu oca mogla je da se pročita nelagoda.

 

@katiebartrum My poor babygirl ❤️‍🩹🥺 You can tell her daddy was on edge, we both were. But she looks so beautiful 🥹 #3monthsold #earspierced #claires #fyp #viral #foryou ♬ I Get to Love You - Acoustic - Mysha Didi

 

Kejti je priznala da joj je prizor "slomio srce", ali ni to nije bilo dovoljno da spreči brojne kritike na svoj račun.

"Ovo je užasno. Ona je premala. Plač ti sve kaže", "Ali zašto? Ovo je doslovno zlostavljanje deteta. Ne mogu da zamislim koliko se uplašila. Jadno dete", "Ovo radiš za svoj užitak, a ne njen", "Okrutno", "Bolesno", neki su od stotina komentara.

Američka pedijatrijska akademija (AAP) preporučuje da roditelji pričekaju dok deca ne porastu dovoljno da sama donesu odluku o bušenju ušiju. Preporuka AAP-ja ima za cilj da dopusti deci da sama odlučuju o svom telu. Još jedna prednost čekanja je da će se dete samo moći da se pobrine za čišćenje nakon bušenja, čime se smanjuje mogućnost infekcije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)
Loading