Kako smiriti dete u prodavnici: Mama podelila jednostavan trik i uzdrmala mreže, ne veruju da ovako vaspitava rođeno dete

Vesti 05.03.2024 18:17 0

Šta vi mislite?

dete

Printscreen/TikTok/marinacosicmirkovic

Roditelji male dece često muku muče kada ih povedu u prodavnicu među mnogo ljudi. Tada su deca posebno nervozna i nemirna i vole da prave nestašluke. Teško ih je obuzdati na društveno prihvatljiv način ako ne znate male trikove. Zato smo tu da pomognemo.

Kada sledeću put izvedete svog mališana u super market i ono krene da se prepire sa vama, imamo savet kako da ga smirite pre nego što situacija esklalira do tačke pucanja.

Trik za roditelje

Malu decu je lako staviti u kolica za kupovinu, ali šta se dešava kada se uskomešaju jer žele da sami voze kolica? Pa, jednostavno im dozovolite da voze.

Evo i kako:

 

@marinacosicmirkovic Svi smo prošli kroz izlaženje iz kolica, vikanje i negodovanje “što baš sad moramo u nabavku” - medjutim, otkad sam ovo otkrila, u naletu njenog neizdrža i mog mini nervnog sloma, od tada se samo ovako vozimo u nabavci! 1. Ima osećaj kontrole jer ona “vozi” 2. Učestvuje u nabavci tako što njoj dam da ubaci stvari u kolica 3. Čak i kada ugleda nešto što nam ne treba, a ona ga baš želi, lakše joj odvučem pažnju “vožnjom” jer mora da se nastavi dalje! Obavezno probajte i javljajte kako su vaša deca reagovala! #hack #parenting #parentingtips #parentinghacks #motherdaughter ♬ original sound - MarinaCosicMirkovic

 

,,Svi smo prošli kroz izlaženje iz kolica, vikanje i negodovanje “što baš sad moramo u nabavku” - međutim, otkad sam ovo otkrila, u naletu njenog neizdrža i mog mini nervnog sloma, od tada se samo ovako vozimo u nabavci!

1. Ima osećaj kontrole jer ona “vozi”
2. Učestvuje u nabavci tako što njoj dam da ubaci stvari u kolica
3. Čak i kada ugleda nešto što nam ne treba, a ona ga baš želi, lakše joj odvučem pažnju “vožnjom” jer mora da se nastavi dalje!", napisala je TikTokerka, koja je podelila ovaj video.

Mnogi su pohvalili njenu ideju rečima: ,,Slatkica naravno da hoće da gleda na napred, a i logicno. Bravo" ; ,,E, hvala probaću" ; ,,Moram da probam"...ali bilo je i onih koji se nisu složili sa metodom. Oni su ostavili komentare poput: ,,Samo šamar" ; ,,Da mi derište malo rece beži tamo. Auu dokle smo sa vaspitanjem dogurali"  i ,,"Beži tamo!" - kako nekulturno dete ... baš ste Zadruga.".

Šta vi mislite?

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading