Psiholog otkriva: Ovo su 4 situacije u kojima žene treba da lažu bez griže savesti

Vesti 03.03.2024 21:27 0

Ne treba da se osećate loše ako slažete u ovim situacijama, jer je to za vaše dobro.

dana

Printscreen/TikTok

Psiholog i kriminolog Dana Iv je podelila na svom „TikTok“ profilu četiri situacije kada žene treba da lažu kako bi izbegle neprijatne ili čak opasne situacije. „Ako se ikada nađete u situaciji da vas neko pita ‘Zna li neko da si ovde?’, vaš odgovor uvek treba da bude ’da’“, kaže Dana koja je diplomirala psihologiju i kriminologiju. Ona savetuje žene da ne govore istinu u sledećim situacijama:

Blizu kuće

Čak i kada ste ispred svoje zgrade ili ulice, ako vam nepoznata osobe priđe i pita da li živite tu, uvek kažite ne. Kažite da se nalazite s prijateljima ili porodicom koji tu žive. „Ne, ovde samo ostavljam nekoliko stvari za svog brata“, jedan je od njenih predloga.

U taksiju

Vrlo je uobičajeno da razgovarate s taksistom - i često pitaju da li tu živite. Uglavnom je to bezazleno pitanje, ali bolje biti siguran nego žaliti, pa Dana preporučuje laganje. „Možete odgovoriti sa 'ne, samo sam u poseti porodičnim prijateljima'“, predlaže ona.

 

 

U kafiću

Ako u kafiću „neko ko ima lošu energiju sedne pored vas i pita 'Šta devojka poput tebe radi ovde sama?', recite 'Čekam dečka/muža/prijatelje, stići će svakog trenutka'“.  

Na putovanju

Poseta novom gradu može biti uzbudljiva - to je način da vidite zanimljive znamenitosti i upoznate nove ljude. Ali Dana je rekla da ljudi ne treba da znaju da ste turista, pogotovo ako ste sami. „Recite da ste tu u poseti prijateljima, ali da ste pre živeli odmah niz ulicu“, savetuje.

Komentari (0)
Loading