Luku je rodila u 56. godini: Doktori su je gledali u čudu, a žene napadale i ubeđivale da će dete biti bolesno

Jelena Vukelić Vesti 05.02.2024 18:09 0

Klaudija (56) je mislila da se doktori šale kada su joj rekli da uradi test na trudnoću

Klaudija

Printscreen/Instagram

Ali ispostavilo se da je Klaudija Raja, poznata brazilska glumica, zatrudnela u 55. godini prirodnim začećem, uprkos svojim godinam. Devet meseci kasnije rodila je dačaka Luku. Inače, iz prethodnog braka ona ima već dvoje dece, sina Enca (25) i ćerku Sofiju (20).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Raia (@claudiaraia)

 

 

Klaudija je zamrznula jajne ćelije u 48, ali su joj lekari rekli da je menopauza započela sa 50 i da nema nade da će imati još jednu bebu. Godine 2021.  ona i njen drugi suprug su odlučili da pokušaju da dobiju bebu putem vantelesne oplodnje, ali u tome nisu uspeli. Ipak, sudbina je imala drugačiji plan i Klaudija je ostala trudna. 

 -Kada mi je doktor tražio test krvi za trudnoću, rekla sam "Ali kako, pa ima 55 godina". Ipak, otišla sam u apoteku, kupila test, nisam mogla da izdržim i test je bio pozitivan.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Raia (@claudiaraia)

 

 

Izuzetno retko se dešava da žene starije od 50 godina zatrudne prirodnim putem. Prema NHS, i majke i bebe suočavaju se sa povećanim rizikom od komplikacija povezanih sa trudnoćom i zdravstvenih problema kako žene stare. To je zbog starenja reproduktivnog sistema i povećane verovatnoće opštih zdravstvenih problema koji dolaze sa godinama, poput visokog krvnog pritiska. Starije mame takođe mogu da budu suočene sa mnogobrojnim rizicima u porođajnoj sali, kao što su produženi porođaj, potreba za potpomognutim porođajem, carski rez ili mrtvorođena deca. Međutim, trudnoća starijih žena od 50 godina postala je češća poslednjih godina zbog napretka u tehnologiji potpomognute oplodnje. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Raia (@claudiaraia)

 

- Doktori su bili u šoku, suprug i ja takođe, ali smo želeli da ovu trudnoću izguramo do kraja. Pobačaj nije bio opcija uprkos tome što su me sve prijateljice i familija upozoravali o mogućim komplikacijama. Ja sam bila spremna na sve i srećom, sve je prošlo dobro. Luka je jedan zdrav dečak. 

 

 

Komentari (0)
Loading