Odgajio ga od četvrtog meseca života: „Mlađi brat me zvao tata, nisam imao srca da mu kažem istinu“

Vesti 03.01.2024 12:37 0

Sa samo 23 godine, momak je preuzeo brigu o svom mlađem bratu i odgajao ga od četvrtog meseca.

muškarac

Shutterstock

Momak je svog brata odgajao kao svoje dete, jer je njegov mlađi brat imao samo četiri meseca kada su ih roditelji ostavili, a on 23 godine. Dozvolio je da ga brat ceo život zove „tata“ i na kraju je bio u dilemi da li treba da mu kaže istinu.

Naime, momak je rođen kada su njegovi roditelji imali 19 godina, a njegov mlađi brat mnogo kasnije kada su imali 42. Kada je beba imala samo četiri meseca, roditelji su se razveli i niko od rođaka nije hteo da brine o bebi, pa je on bio prisiljen da preuzme brigu o mlađem bratu.

Iako je tada imao samo 23 godine, postao je zakonski staratelj svog brata i odgajao ga sa sadašnjom suprugom. 12 godina sve je išlo glatko i dečak je svog starijeg brata nazivao „tata“, a njegovu suprugu „mama“ celo detinjstvo, nesvestan prave situacije. Njih dvoje su dobili dvoje dece, za koje je dečak verovao da su mu brat i sestra, piše „Miror“.

"Neki moji ujaci i tetke povremeno dolaze u posetu i zgroženi su time što me zove 'tata', čude se što mu nisam rekao istinu. Nagovaraju me da mu to kažem, ali sam odbio. Razgovarao sam o tome sa suprugom i ona smatra da bi bilo pogrešno reći mu istinu jer naši roditelji nisu želeli da brinu o njemu, a ja sam jedina osoba na svetu koja mu je dala ’figuru oca' kakvu svi zaslužuju", napisao je na društvenoj mreži „Redit“.

muškarac

Shutterstock

 

Dok je on bio rastrzan između toga da mu kaže istinu i da prećuti sve jer ne želi da ga povredi, drugi korisnici ove društvene mreže su ga hvalili što je uskočio kad niko drugi u familiji nije hteo da brine o njegovom bratu, a takođe su ga hrabrili da što pre razgovara s njim o tome. Kasnije je muškarac napisao i da je posetio terapeuta da se posavetuje o tome kako to najbolje da kaže bratu.

Muškarac se slomio dok je dečaku objašnjavao ko je on i ko su zapravo njegovi roditelji, a njegov brat se naljutio što mu to nije ranije rekao i izleteo iz kuće. “Mislio sam da sam jako zabrljao sve dok mi jednog dana dok su moja žena i dvoje dece bili u kupovini, a mi ostali sami, on mi je prišao i rekao: 'Znam da mi nisi pravi otac' , ali želim da ti kažam da si najbolji tata na svetu.' Zagrlio sam ga. Bila bi velika laž reći da je situacija u mojoj kući sada normalna (daleko je od toga), ali stvari se polako sređuju. Više nema skrivanja i osećamo se kao da smo ponovno rođeni", dodao je muškarac u ažuriranoj objavi.

Korisnici „Redita“ bili su oduševljeni srećnim raspletom situacije. "Plačem, čoveče, ovo je tako lepo", napisala je jedna žena. "Suze mi naviru! Hvala što ste to podelili s nama!", komentarisala je druga.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading